DOGAĐANJANASLOVNICA

Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone Turbina 2 teče planiranom dinamikom

Grad Slatina je u sklopu projekta izgradnje prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone Turbina 2 početkom ove godine radove vrijedne preko 8.900.000 kuna, nakon provedenog Javnog natječaja povjerio tvrtki Gravia d.o.o. Osijek, a predviđeni rok za njihovu provedbu je 12 mjeseci.

Projekt obuhvaća izgradnju i uređenje prometne infrastrukture unutar poduzetničke zone Turbina 2 u Slatini, te javnu rasvjetu i krajobrazno uređenje javnih površina.

Gradilište su obišli gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić i direktor tvrtke Gravia d.o.o. Osijek Tomislav Ravlić, gdje ih je o trenutačnom stanju na gradilištu informirao inženjer tvrtke Gravia d.o.o. Dario Domnjak.

– Trenutačno su u fazi izvođenja radovi na izradi slivnika, cestovne odvodnje, kao i oborinske odvodnje uz samu cestu.
80% radova na izgradnji elektroenergetske mreže, odnosno buduće javne rasvjete je napravljeno, a završeno je i oko 90% radova na iskopu budućeg kolnika i ugradnji kamenih materijala, – rekao nam je voditelj gradilišta Dario Domnjak, te tom prigodom istaknuo kako se očekuje da će radovi biti izvedeni i prije roka.

Podsjetimo, Grad Slatina je Korisnik bespovratnih sredstava temeljem provedbe projekta Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone „Turbina 2″ u Slatini koji se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020″, temeljem Javnog poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona” , broj projekta KK.03.1.2.03.0057

Cilj projekta je Izgraditi prometnice i javnu rasvjetu u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone „Turbina 2“ u Slatini, što podrazumijeva izgradnju i uređenje prometne infrastrukture unutar poduzetničke zone Turbina 2 u Slatini, te javnu rasvjetu i krajobrazno uređenje javnih površina.

Rezultat provedbe projekta: izgrađene istočne i zapadne prometnice u zoni, ukupne duljine 1375 m, s postavljenom javnom rasvjetom i hortikulturno uređenim zelenim pojasom.

Ukupna vrijednost projekta: 15.912.697,45 kn

Iznos bespovratnih sredstava:  9.772.587,27 kn

Razdoblje provedbe:  2019. –  2022.


Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Grada Slatine

(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button