Home / DOGAĐANJA / Ispostava HZMO-a u Slatini do 24. kolovoza zatvorena zbog godišnjeg odmora zaposlenika
dav

Ispostava HZMO-a u Slatini do 24. kolovoza zatvorena zbog godišnjeg odmora zaposlenika

Ispostava Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Slatini od 1. veljače ove godine prešla je na novo radno vrijeme, te sa strankama radi tri puta tjedno, odnosno ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 16:00 sati.

Od ponedjeljka 6. kolovoza zbog godišnjeg odmora zaposlenika, Ispostava HZMO-a u Slatini zatvorila je svoja vrata i neće raditi sve do 24. kolovoza ove godine uz obavijest da se stranke za sve informacije mogu obratiti u Područni ured Virovitica na brojeve telefona 033/841-400 i 033/841-401.

Danas smo ispred vrata slatinske Ispostave HZMO-a zatekli gospođu Danicu Đuričić iz Nove Bukovice koja je došla podnijeti zahtjev za mirovinu i neugodno se iznenadila zatekavši ured zatvoren.
„ Zahtjev moram podnijeti najkasnije do 16. kolovoza ove godine. Došla sam potražiti informacije o potrebnoj dokumentaciji i pomoć oko ispunjavanja zahtjeva jer nisam sigurna hoću li zahtjev ispuniti pravovaljano pa se bojim da se slanjem takvog zahtjeva poštom ne odgodi moje pravo na mirovinu ukoliko dokumentacija nije potpuna, a ovako odlazak do Virovitice donosi mi dodatne troškove i gubitak vremena te mi nije jasno zašto nemaju zamjenu ako je već netko na godišnjem.“ – rekla nam je gđa. Đuričić.

Odgovore na ova pitanja pronašli smo u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje – Područnom uredu u Viroviici.
U slatinskoj ispostavi trenutno su zaposlena dva djelatnika od kojih jedna djelatnica koristi rodiljni dopust, a drugi djelatnik godišnji odmor.
Iz središnje službe HZMO-a uputili su prijedlog da se Ispostava u Slatini tijekom ljeta, odnosno srpnja i kolovoza potpuno zatvori, no ipak je Ured ostavljen da radi do ovoga ponedjeljka i nastavit će s radom od 27. kolovoza, kada završe godišnji odmori.
Upravo zbog korištenja godišnjih odmora, ali i bolovanja djelatnika, kako u Područnom uredu u Virovitici tako i u drugim ispostavama, nije bilo mogućnosti osigurati zamjenu, stoga je Ispostava u Slatini zatvorena na tri tjedna.
Inače zahtjevi za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja, prava na doplatak za djecu i prava na naknadu zbog tjelesnog oštećenja mogu se od početka ove godine predati besplatno i u poštanskim uredima na području Virovitičko-podravske županije.
U tijeku je natječaj za zapošljavanje još jednog djelatnika u Slatini koji bi s radom trebao započeti već u rujnu ove godine što bi osiguralo vraćanje redovnog radnog vremena slatinske Ispostave koja bi tada imala mogućnost biti otvorena za korisnike svakodnevno, pa tako i za vrijeme godišnjih odmora, pojasnio je predstojnik Područnog ureda HZMO-a u Virovitici Ivan Šemper. (mf/Foto:Mihaela Feldi)

x

Check Also

Devetnicom sv. Josipu započela proslava stotog rođendana Župe sv. Josipa

U srijedu 16. siječnja započela je velika devetnica – Devet srijeda sv. Josipu i završit ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org