Home / KULTURA / Iskustva POU Slatina u edukaciji odraslih prezentirana u Osijeku

Iskustva POU Slatina u edukaciji odraslih prezentirana u Osijeku

Dana 12. studenog 2015. na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku održan je okrugli stol „Smjernice i trendovi na tržištu rada u sektoru poljoprivrede“. Poljoprivredni fakultet u Osijeku i partneri – Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska gospodarska komora, Osječko-baranjska županija, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Osijek, Hrvatsko agronomsko društvo, Hrvatsko agroekonomsko društvo nositelji su projekta „Unaprjeđenje kvalitete i primjena HKO-a u preddiplomskim sveučilišnim studijima poljoprivrede“, financira se iz ESF programa Europske unije, u okviru prioritetne osi 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju i mjere 3.1 Unapređenje obrazovnog sustava Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013.

Predloženim projektom izradit će se: standardi zanimanja, standardi cjelovitih kvalifikacija i skupova ishoda učenja za prvostupnike poljoprivrede; razviti novi preddiplomski studijski program Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i unaprijediti postojeći preddiplomski studij Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Na okruglom su stolu razmijenjena iskustva te su svoje prezentacije održali voditelj projekta Krunoslav Zmaić, predstojnik Regionalnog ureda HZZO-a Osijek Željko Bugarić, ispred poslodavaca Lidija Maurović Košćak, suvlasnica obrta SARTURIS te predstavnica Virovitičko-podravske županije, Danijela Fabric Fabijanac, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina, s prezentacijom trendova tržišta rada sektora poljoprivrede.

U svom je izlaganju Danijela Fabric Fabijanac govorila o potrebi cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih, iskustvima POU Slatina u poljoprivrednim edukacijama, primjerima dobre prakse „Male poljoprivredne škole“ u suradnji s VPŽ, gradovima i općinama te o projektima koje je učilište provelo. Naglasila je da je za ostvarenje svakog cilja od velike važnosti partnerstvo između svih dionika, razmjena iskustva.

Nakon svih izlaganja uslijedila je duga rasprava te se u uspjeh ovoga projekta ne može sumnjati.

x

Check Also

Odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Slatini svečano obilježena 29. obljetnica oslobođenja slatinske vojarne

U organizaciji slatinskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata polaganjem cvjetnog aranžmana i upaljenih ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org