DOGAĐANJANASLOVNICA

I Slatina odala počast Kići

Posljednji ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca, osječkog skladatelja, pjevača i showmana, koji je izvodio i pop pjesme i tamburaške hitove, ali i punokrvni rock and roll, započeo je danas u 12.40 sati na zagrebačkom Krematoriju.

U isto vrijeme u gradovima Slavonije glazbenici su u čast Kići svirali njegove hitove.

Tako je bilo i u Slatini. Na našoj pozornici kod fontane okupila se grupa sačinjena od slatinskih i virovitičkih glazbenika. Glazbenom dijelu oproštaja prethodilo je nekoliko prigodnih rečenica okupljenih glazbenika:

„Dragi Kićo, došlo je vrijeme da se oprostimo od tebe, na onaj jedan način kako mi to, kao glazbenici znamo. Podario si nam jako puno pjesama i oplemenio našu mladost.Ti si evo dočekao i tu svoju starost i nažalost prerano si otišao. Sve ove pjesme koje si napravio, ostati će duboko u našem sjećanju. Pjesme koje ćemo danas svirati…. to će biti samo tebi u čast“.

Nakon emotivnog govora uslijedila je izvedba tri Kićine pjesme: Zbog jedne divne crne žene, Otiš′o je otac moj polako  i Tamburaški rastanak.

Ovaj ispraćaj Kići, organizirao je slatinski umjetnik Fikret Balić zajedno s kolegama glazbenicima: Damirom Mihaljevićem, Damirom Rončevićem, Ivanom Kukuljanom i Darkom Boronjekom.

U kratkom razgovoru, Balić je za Radio Slatinu rekao kako je danas veoma težak dan za glazbenike koji su se okupili diljem Slavonije da bi Kići odali počast. Vrlo lako se organizirao s kolegama glazbenicima da se i oni priključe ovoj gesti. Na taj način glazbenici su dali od sebe najviše što su mogli u trenutnim epidemiološkim uvjetima.

Zainteresirani Slatinčani ili oni koji su se u taj tren zatekli na slatinskom trgu slušali su  i snimali vrijednu petorku u izvedbi Kićinih pjesama. Ovaj događaj,Kići u čast,pohodili su i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, gradski pročelnik Marin Kokorić, direktor TZ Jurica Bosak i njegov zamjenik Hrvoje Valpovac.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org