DOGAĐANJANASLOVNICA

Humanitarna predstava za Antonija Vargu

Na 20. križnom putu mladih Požeške biskupije, pod geslom “I pođoše za njim”, od Lipovljana preko Lipika do Daruvara sudionici su propješačili 52 kilometara. Prvi dan toga jedinstvenog hodočašća završio je u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog u Lipiku. U velikoj skupini od više od šest stotina mladih hodočasnika, bili su i vjernici iz župa Slatinskoga dekanata. Nakon svete mise, mladi iz župe sv. Josipa iz Slatine, predvođeni župnikom Draganom Hrgićem, pripremili su scenski prikaz prema romanu francuske autorice Raoul de Navery “Svećenik krvave haljine”.

Predstava “Svećenik krvave haljine” bit će 20. ožujka u 19.30 izvedena i u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slatini. I ova je izvedba humanitarnog karaktera jer mladi njome žele pomoći za operaciju dječaka Antonija Varge iz Nove Bukovice. Antonio ima cerebralnu paralizu i vezan je uz invalidska kolica. Za njega nema šetnji s prijateljima u parku, loptanja, nogometnih utakmica u kojima bi mogao sudjelovati ravnopravno sa svojim vršnjacima. On, iznad svega, želi prohodati. Ulaznice su besplatne, a nakon predstave, tko bude želio, moći će dati prilog za Antonijevu operaciju. Predstava “Svećenik krvave haljine” na zanimljiv način progovara o važnim životnim stvarnostima, zlu i dobru. Istinita je to priča o irskom svećeniku Patricku, koji je živio s teškim teretom čuvanja ispovjedne tajne. Naime, ubojica njegova brata priznao mu je u ispovijedi što je učinio, ali se nije pokajao za to nedjelo. Svećenik ga nije odao unatoč brojnim napastima i ostao je ustrajan u čuvanju ispovjedne tajne.
Predstavu je pripremio vlč. Dragan Hrgić, izveli su ju u Lipiku, a sudjelovat će u njezinoj izvedbi i u Slatini: Ivor Miklošević, Juraj Sertić, Ema Fabijanac, Ramona Mikolić, Ivan Bilić, Fran Bišćan, Matko Miklošević, Marija Bljakaj, Marko Grgić i Mislav Matišić. (GS/Petar Žarković)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button