Home / DOGAĐANJA / Hrvatski branitelj Darko Božičković poklonio svoju knjigu „Sretan ili nesretan“ Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina

Hrvatski branitelj Darko Božičković poklonio svoju knjigu „Sretan ili nesretan“ Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina

Sudionik Domovinskog rata iz Voćina Darko Božičković autor je knjige „Sretan ili nesretan“ svoju je knjigu iz drugog izdanja poklonio Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina.

Autor knjige „Sretan ili nesretan“ Darko Božičković ističe u predgovoru kako ga je jedino promicanje istine i vrijednosti Domovinskog rata potaklo na pisanje. Nakladnik  knjige je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin i ovo je njezino drugo izdanje.
Autor je predsjednik navedene Udruge te je ispred centralnog spomenika u Voćinu podignutog voćinskim žrtvama iz Domovinskog rata održao predavanje o ratnim događanjima u manjim skupinama od 30-50 osoba za preko 700 posjetitelja pretežno mlađe populacije učenika i pripadnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nadahnuće za pisanje bili su mu upravo učenici osnovnih škola koji se dolaze pokloniti voćinskoj žrtvi i koji s posebnom pozornošću slušaju ratna svjedočanstva.

Knjiga je bogato ilustrirana i na svojih 135 stranica obuhvaća autorovo viđenje   života u Voćinu u vremenskom periodu prije Domovinskog rata, za vrijeme i nakon Domovinskog rata. U svojim tekstovima autor ističe projekte koje provodi Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin, kao i projekte udruga koje su najaktivnije na području općine Voćin, a to su Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, Udruga HVIDR-a Slatina, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine…

Uz Domovinski rat i svoj ratni put, autor je u knjizi opisao događaje koji su usađeni u njegov život i koje svakodnevno proživljava u svojim mislima. Autor ističe kako ne zna je li sretan ili nesretan, ali svoj život zahvaljuje pomoći Majke Božje Voćinske, i to možda baš zato da može posvjedočiti istinu o Domovinskom ratu. Sasvim je razumljivo što nakon logora „Lager Sekulinci“ svaki dan doživljava kao Božji dar, u svakom novom danu uživa te Majci Božjoj i dragom Bogu zahvaljuje na njemu.

Autor ističe kako mladima prenosi istinu i vrijednosti Domovinskog rata, ali uvijek s posebnim naglaskom da ne smiju gajiti mržnju u svom srcu, nego da steknu ispravnu predodžbu na kakvim je mukama i uz kakvu žrtvu hrvatskog naroda nastala Lijepa naša te mir i blagostanje u kojem sada uživamo.

Knjigu ćete uskoro moći podići u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina.
(Mihaela Feldi/GKiČ Slatina, Ana Knežević, mag. Bibliotekarstva)

x

Check Also

Udruga UZOOR počinje s provedbom projekta „U redu je biti drugačiji“

Udruga za obrazovanje i održivi razvoj održala je prošloga tjedna radni sastanak vezan uz početak ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org