NAJAVE DOGAĐANJA

GŠ Milka Kelemena 13. studenog priprema koncert „KLAVIR I ČEMBALO“ Linde Mravunac Fabijanić

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina u petak, 13. studenog organizira koncert „KLAVIR I ČEMBALO“ na kojemu će nastupiti Linda Mravunac Fabijanić.

Koncert će se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske održati u koncertnoj dvorani škole u Hrvatskom domu u Slatini s početkom u 19 sati. (mf)

Linda Mravunac Fabijanić, pijanistica i čembalistica već je više od dvadeset godina prisutna na glazbenoj sceni i kritika ju proglašava darovitom i maštovitom umjetnicom. Na svom repertoaru ima skladbe od razdoblja baroka sve do novije literature svjetskih i hrvatskih suvremenika, pri čemu u biografiji bilježi i praizvedbe suvremenih hrvatskih skladatelja.

Kao solistica nastupala je uz Zagrebačke soliste, kvartet Papandopulo, Hrvatski barokni ansambl i Varaždinski komorni orkestar, a surađivala je i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom te Zagrebačkim komornim orkestrom.

Ovisno o instrumentu na kojem svira, razdoblju koje izvodi ili instrumentima s kojima surađuje, uvijek se prilagođava zvučnim, glazbenim i stilskim zahtjevima te s ukusom aktivno sudjeluje u stvaranju i prezentaciji glazbenih djela slijedeći isključivo i jedino pravilo – glazbeni ukus.

Redovito nastupa u duu s Nikolom Fabijanićem, s kojim je snimila dva nosača zvuka: Portreti (izdanje A Classic, 2006. g.) i Playtime (izdanje Croatia Records, 2013. g.).

U ansamblu Ars Longa, koji je nastao kao rezultat nastojanja profesionalnih glazbenika da povežu ljubav prema komornom muziciranju s ljubavlju prema baroku, zajedno s kolegama istražuje nepregledno bogatstvo literature za baroknu glazbu koju izvode na autentičnim instrumentima.

Drži predavanja i seminare o interpretaciji barokne glazbe, službena je umjetnička suradnica na natjecanjima Papandopulo i Woodwind & Brass u Varaždinu te seminarima Ljetni glazbeni kamp Maruševec i Škola saksofona u Jastrebarskom. Surađuje s eminentnim hrvatskim orkestrima te snima nosače zvuka. Umjetnička je ravnateljica Jaska art festivala.

Dugi niz godina bavila se pedagoškim radom, a sada je zaposlena na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao umjetnička savjetnica.

Koncert „KLAVIR I ČEMBALO“ – PROGRAM

William Croft: Suita br. 14 u g-molu

Prelude

Aire

Minuett

 

François Couperin: Troisième ordre, La Ténébreuse

Allemande

Première Courante

Seconde Courante

Les Matelotes Provencales

 

Domenico Scarlatti: Fandango

 

Johann Sebastian Bach: Francuska uvertira, BWV

Gavotte I, II

Passepied I, II

Sarabande

Bourrée I, II

 

Jean-Henry d’Anglebert: Passacaille d’Armide de Mr. De Lully

 

Béla Bartók: Suita op. 14

Allegretto

Scherzo

 

Dubravko Detoni: Devet prizora iz Danijelovog sna

Andantino rubato

Allegro con fuoco

Valcer (Vivace)

Tango (Habanera – milonga)

Moderato con moto

Tempo di marcia

Menuet (Allegretto)

Air

Allegro deciso

 

Aram Hačaturjan: Masquerade Waltz

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot