NAJAVE DOGAĐANJA

GŠ Milka Kelemena 13. studenog priprema koncert „KLAVIR I ČEMBALO“ Linde Mravunac Fabijanić

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina u petak, 13. studenog organizira koncert „KLAVIR I ČEMBALO“ na kojemu će nastupiti Linda Mravunac Fabijanić.

Koncert će se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske održati u koncertnoj dvorani škole u Hrvatskom domu u Slatini s početkom u 19 sati. (mf)

Linda Mravunac Fabijanić, pijanistica i čembalistica već je više od dvadeset godina prisutna na glazbenoj sceni i kritika ju proglašava darovitom i maštovitom umjetnicom. Na svom repertoaru ima skladbe od razdoblja baroka sve do novije literature svjetskih i hrvatskih suvremenika, pri čemu u biografiji bilježi i praizvedbe suvremenih hrvatskih skladatelja.

Kao solistica nastupala je uz Zagrebačke soliste, kvartet Papandopulo, Hrvatski barokni ansambl i Varaždinski komorni orkestar, a surađivala je i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom te Zagrebačkim komornim orkestrom.

Ovisno o instrumentu na kojem svira, razdoblju koje izvodi ili instrumentima s kojima surađuje, uvijek se prilagođava zvučnim, glazbenim i stilskim zahtjevima te s ukusom aktivno sudjeluje u stvaranju i prezentaciji glazbenih djela slijedeći isključivo i jedino pravilo – glazbeni ukus.

Redovito nastupa u duu s Nikolom Fabijanićem, s kojim je snimila dva nosača zvuka: Portreti (izdanje A Classic, 2006. g.) i Playtime (izdanje Croatia Records, 2013. g.).

U ansamblu Ars Longa, koji je nastao kao rezultat nastojanja profesionalnih glazbenika da povežu ljubav prema komornom muziciranju s ljubavlju prema baroku, zajedno s kolegama istražuje nepregledno bogatstvo literature za baroknu glazbu koju izvode na autentičnim instrumentima.

Drži predavanja i seminare o interpretaciji barokne glazbe, službena je umjetnička suradnica na natjecanjima Papandopulo i Woodwind & Brass u Varaždinu te seminarima Ljetni glazbeni kamp Maruševec i Škola saksofona u Jastrebarskom. Surađuje s eminentnim hrvatskim orkestrima te snima nosače zvuka. Umjetnička je ravnateljica Jaska art festivala.

Dugi niz godina bavila se pedagoškim radom, a sada je zaposlena na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao umjetnička savjetnica.

Koncert „KLAVIR I ČEMBALO“ – PROGRAM

William Croft: Suita br. 14 u g-molu

Prelude

Aire

Minuett

 

François Couperin: Troisième ordre, La Ténébreuse

Allemande

Première Courante

Seconde Courante

Les Matelotes Provencales

 

Domenico Scarlatti: Fandango

 

Johann Sebastian Bach: Francuska uvertira, BWV

Gavotte I, II

Passepied I, II

Sarabande

Bourrée I, II

 

Jean-Henry d’Anglebert: Passacaille d’Armide de Mr. De Lully

 

Béla Bartók: Suita op. 14

Allegretto

Scherzo

 

Dubravko Detoni: Devet prizora iz Danijelovog sna

Andantino rubato

Allegro con fuoco

Valcer (Vivace)

Tango (Habanera – milonga)

Moderato con moto

Tempo di marcia

Menuet (Allegretto)

Air

Allegro deciso

 

Aram Hačaturjan: Masquerade Waltz

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button