DOGAĐANJANASLOVNICA

GRAS upriličio susret sa slatinskim poduzetnicima

 9 poduzetnika sa slatinskog područja dobilo bespovratna sredstva u sklopu projekta “Naukovanje za obrtnička zanimanja”


Gradska razvojna agencija Slatine danas je u slatinskom restoranu Ivona upriličila susret s poduzetnicima kojima je GRAS pisao projektne prijave za financiranje bespovratnim sredstvima po Javnom pozivu „Naukovanje za obrtnička zanimanja“.

Radi se o projektu za koji je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u rujnu 2019. godine objavilo Javni poziv, a čiji su ciljevi neposredno u gospodarstvu osigurati usvajanje ključnih vještina i kompetencija u obrtničkim zanimanjima te osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Prijaviti su se mogla mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode praktičnu nastavu i vježbe naukovanja za učenike koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica.

Prihvatljive aktivnosti u sklopu projekta su troškovi vezani uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja, zatim naknada mentoru te nabava opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezano s izvođenjem naukovanja.

Na navedeni Javni poziv Gradska razvojna agencija Slatine prijavila je ukupno 9 poslovnih subjekata među kojima su se našli slatinski obrti: Autoservis “Ivoš”, “Rile mont”, “Remont servis”, „Prebeg beauty centar“, frizerski saloni „Sanja“ i „F1-fashion“, Stolarija „Derdić“, „Elektromontaža Kenjerić“ i Stolarija „Dražen”.

Na natječaju je svih devet projektnih prijedloga pozitivno riješeno, te su prijave odobrene u ukupnoj vrijednosti od 697.275,57 kn.

Na početku zajedničkog druženja poduzetnike je u ime GRAS-a pozdravila voditeljica projekta Mirela Prlić te im uz čestitke ukazala na pojedine detalje vezane uz projekt kroz koji će ih svojim savjetima i potporom i nadalje pratiti Gradska razvojna agencija Slatine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button