DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik posjetio tvrtke Zlatna nit d.o.o. i Agro logistika d.o.o.

Danas je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić u pratnji privremenog pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marina Kokorića i ravnateljice GRAS-a Teodore Fišer posjetio tvrtke Zlatna nit d.o.o. i Agro logistika d.o.o.

Tom su prigodom vlasnici tvrtke Zlatna nit d.o.o. Slatina, Zlatko i Ljiljana Rabik predstavili  poslovanje svoje tvrtke koja je ovih dana proslavila svoju prvu obljetnicu rada. U početcima poslovanja tvrtka je imala 30,  a sada zapošljava 65 djelatnika.
Prema riječima g. Rabika prva godina bila je jako teška zbog općenitog stanja u gospodarstvu, naročito za nove tvrtke. 80% proizvodnje radi se za njemačkog partnera, a ostalih 20% je proizvodnja vlastitog programa obuće, radne odjeće i veleprodaja HTZ opreme za hrvatsko tržište. Planovi tvrtke su i nadalje ulaganje u proizvodnju uz zapošljavanje dodatnih 40-tak djelatnika. Sustavno se ulaže u poboljšanje radnih uvjeta tako da će se kroz mjesec dana obnoviti i staviti u funkciju novih 400 m2 radnog prostora.

Tvrtka Agro logistika d.o.o. bavi se otkupom žitarica i uljarica te izvozom istih na inozemno tržište. Tvrtka je u prostoru bivše Farme Senkovac pokrenula otkupno mjesto kao servis poljoprivrednicima gdje mogu predati svoje poljoprivredne proizvode, a kojima je omogućen i kooperantski odnos.
Prema riječima vlasnika tvrtke Zvonimira Sedlića cilj je zapravo privući što više poljoprivrednika budući tvrtka nudi transparentne cijene otkupa i isplatu u najbržem mogućem roku. Planovi za budućnost su u svakom slučaju revitalizacija proizvodnje u ovom cjelokupnom kompleksu što bi dovelo do novih zapošljavanja.(mf/Foto:Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button