DOGAĐANJANASLOVNICA

Gradonačelnik Ostrošić primio predstavnike Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije djeluje kao humanitarna, nestranačka udruga koja ujedinjuje sve profesionalne i dobrovoljne vatrogasne jedinice s područja Virovitičko-podravske županije, a kontinuirano se bavi zaštitom i spašavanjem ljudi i imovine. Kako bi u tome bili što spremniji neprekidno se organiziraju edukacije, obrazovanja i usavršavanja kadrova i to većina njih se unazad pet godina održavaju u Slatini.
Isto tako Slatina će biti domaćin proslave 25. obljetnice rada Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije 20. svibnja ove godine.
Tim povodom su danas Grad Slatinu posjetili ispred Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije zapovjednik Stjepan Venus i tajnica Mateja Fras Venus, gdje su ih dočekali gradonačelnik Denis Ostrošić i privremeni pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok, koji su tom prigodom upoznati s planiranim programom proslave.
Slatina će toga dana ugostiti 600-tinjak vatrogasaca i uzvanika.
Održat će se Svečana sjednica u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina, potom mimohod vatrogasnih vozila kroz grad, te velika vatrogasna vježba sa 160 sudionika gdje će se vatrogasacima pridružiti i timovi Hitne pomoći, Policije, Hrvatskih šuma i Crvenog križa. Vježba će se održati na 10 lokacija kod jezera Javorica uz prezentaciju vozila.
Nekoliko ideja u organizaciji ovog događanja koje će biti još jedna prilika za promociju Slatine, ponudio je i gradonačelnik Ostrošić uz najavu financijske potpore Grada.(mf)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button