Home / NASLOVNICA / Glasnici istine trčali ˝Putevima sibinjskih žrtava˝

Glasnici istine trčali ˝Putevima sibinjskih žrtava˝

Maratonci Glasnici istine Slatinčani Pavo Tutenov ,Goran Draksler,Željko Nikolić i Nenad Pelengić,  zatim Mario Kovač iz Virovitice, Zlatko Milošević iz Nove Bukovice, Darko Dolovski iz Dobrovića, Miroslav Milovuković iz Orahovice te  Zvonimir i Goran Špehar iz Našica, jučer su sudjelovali na memorijalnom polumaratonu imena ˝Putevima sibinjskih žrtava˝. Na polumaratonu je sudjelovalo preko stotinjak trkača, članova lokalnih nogometnih klubova, vatrogasnih društava, rekreativaca kao i članova raznih maraton klubova i udruga .

Na taj način, zaljubljenici u trčanje, podsjetili su se na stradanje osmorice nevinih Hrvata stanovnika sibinjskog kraja, u veljači 1935. godine mučki ubijenih prije punih 80 godina

 od strane žandarmerije Kraljevine Jugoslavije. Događaj je to koji je trajno obilježio Općinu Sibinj i prema kome se obilježava Dan općine. Načelnik općine Josip Pavić zahvalio je svim sudionicima, a pogotovo Glasnicima istine, istaknuvši  da je ovo je jedini događaj gdje oni sudjeluju, a da nije povezan sa Domovinskim ratom.

P.Tutenov

x

Check Also

Lidija Bačić razbudila Slatinu

Baš kao što smo i najavljivali otvorenje Slatinskog ljeta 2020. i koncert Lidije Bačić bili ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org