DOGAĐANJANASLOVNICA

Francuski prijatelji opet doniraju

Donatori Crvenog križa Slatina iz francuskog grada Perpignana prošli vikend dovezli su novu donaciju medicinskih pomagala za korisnike našeg šireg slatinskog kraja. Udruga Medicine Aide et Presence (Medicinska pomoć i prisutnost) koju vodi liječnik u mirovini Pierre Chollat-Namy pomaže Slatini od početka ratne 1992. godine. Do sada su dovezli više od 30 šlepera humanitarne pomoći, lijekova, sanitetskog materijala, bolničkih kreveta i drugih pomagala. Sve te hodalice, invalidska kolica, štake, toaletne stolice i bolnički kreveti koje slatinski Crveni križ dijeli već više od 20 godina (jedan od malobrojnih u RH), zasluga su ovih vrijednih i samozatajnih prijatelja kojima nikada nećemo moći  uzvratiti za ovu djelatnu ljubav. Osim Slatini tijekom rata pomagali su i bolnicama u Bosanskoj Posavini, a kasnije i Crvenom križu u Orahovici i Domu za stare i nemoćne osobe u Iloku i tijekom migrantske krize u Opatovcu u jesen 2015. godine

– Nakon prijeđenih 1.600 km u jednom smjeru odmorili su se bez velikih zahtjeva, njih sedmoro, u našem „resortu“ u staroj školi u Kozicama. Posjetili smo Jankovac, Orahovicu, Dom u Iloku i most hrabrog Francuza Jean-Michel Nicoliera u Vukovaru, kojeg su kao ranjenog hrvatskog branitelja izvukli iz vukovarske bolnice i brutalno ubili na Ovčari 1991.
Merci beaucoup dragim prijateljima Manili, Zoe, Sandrine, Michelu i trojici Pierra, – zahvalio se ovim donatorima velikoga srca, ravnatelj slatinskog Crvenog križa Vladimir Jelenčić.
(mf/Izvor: Crveni križ Slatina, vj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button