DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

FOTOGALERIJA: Veseli „Šareni svijet“ ponovno djeci doveo svetoga Nikolu

Pučko otvoreno učilište jučer je, u okviru “Adventa u Slatini”, svoju kino- dvoranu rezerviralo za svoje najmlađe posjetitelje. Naime, kao organizator jučerašnjih događanja, odlučilo je produžiti obilježavanje blagdana svetoga Nikole, koji je već dan ranije, na sami dan obilježavanja ovoga blagdana, darivao svu dječicu.

Kako to obično i biva, na početku je ispred organizatora, i male i velike, pozdravila ravnateljica POU-a Danijela Fabric Fabijanac.

Uslijedio je briljantni  nastup Super Kidsica s točkom Accro sport, a odmah potom i predstava „Šarenog svijeta“, obiteljskog kazališta koje naš grad posjećuje u različitim prigodama i uvijek razveseli naše mališane. Predstava koju su nam jučer izveli i zahvaljujući kojoj je sveti Nikola ponovno posjetio Slatinu, naziva je „Kad se spusti zimski sag, pokucat će svetac drag“ .

Lijepo, dječicom i njihovim roditeljima, bakama i djedovima, popunjena kino dvorana, bila je poprilično živahna. Veseli dječji glasovi su pjevali i odgovarali na pitanja tijekom predstave, a posebno su se razveselili, kada se na kraju predstave, pojavio sveti Nikola. Nisu oklijevali dati mu „peticu“, a kada se popeo na pozornicu ponovno su pjevali.

Jednako radosno mališani su dočekali trenutak kada ih je sveti Nikola pozvao u izuzetno lijepo, u blagdanskom tonu, ukrašeno predvorje kino-dvorane. Tamo su se smjestili ispred improviziranog kamina koji je donio dodatnu toplinu i blizinu okićene jelke u čijem podnožju se nalazilo pregršt poklona koje su roditelji u dogovoru s Nikolom, pripremili za svoje mališane.

Vesela atmosfera se zadržala sve dok sveti Nikola nije podijelio sve poklone. Doživljaj ne bi bio potpun da nije „pala“ i pokoja fotka s djeci dragim svecem.

Koliko je lijepo i veselo bilo, pogledajte u FOTOGALERIJI ispod teksta!

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button