DOGAĐANJANASLOVNICA

FOTO – Prvosvibanjski piknik 2016. na Javorici i u Potočanima

Prvosvibanjski piknik 2016. - paljenje krijesa - 43Iako je oblačno, a tijekom poslijepodneva i kišno vrijeme ozbiljno prijetilo pokvariti trud organizatora, jučer je na slatinskom jezeru Javorica pod nazivom Prvosvibanjski piknik 2016. ipak obilježen Međunarodni  praznik rada.

Organizatori proslave bili su Turistička zajednica Grada Slatine i Grad Slatine. Na Javorici su mnogobrojnim posjetiteljima, koje je tijekom dana zabavljao tamburaški sastav, grah podijelili direktorica Turističkog ureda Helena Hegediš, zamjenik gradonačelnika Miroslav Venus i predsjednik Gradskog vijeća Slatine, Robertino Repić.

Kao i svake godine, proslava je završena kasnije taj dan, kada je u 20 sati kod jezera Javorice gradonačelnik Roštaš tradicionalno zapalio 4 metra visoki krijes.

Mjesni odbor “Potočani” takokđer je u nedjelju, 1. svibnja od 14 sati u Potočanskom rekreacijskom centru organizirao drugi dio obilježavanja Praznika rada u gradu. Osim nezaobilaznog graha održana su i tradicionalna sportska natjecanja, poput hodanja na štulama. Kišno i prohladno vrijeme i ovdje je poremetilo planove organizatora ali u konačnici nije utjecalo na odličnu atmosferu i dobru zabavu svih okupljenih. (mk / Foto: R. Turkalj & M. Kokorić)


 Prvosvibanjski piknik na Javorici:


Prvosvibanjski piknik u Potočanima:


Paljenje krijesa na Javorici:

Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org