DOGAĐANJANASLOVNICA

Erasmus projekti u OŠ Josipa Kozarca, Slatina

Novu je školsku godinu Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina započela potpisivanjem ugovora za dva  Erasmus + projekta ključne aktivnosti KA2, strateškog partnerstva u kojima će iskustva izmjenjivati s još 8 europskih osnovnih škola.

Projekt naziva „We little XXI century explorers… ready to map and code our territory“ je osmislila osnovna škola iz talijanskog Palerma, a u projektu sudjeluju škole iz poljskog Częstochowa te iz litvanskog Telsia.
Projekt će se provoditi u naredne dvije godine tijekom kojih će učenici istraživati znamenitosti slatinskog kraja te ih ucrtavati na karte.
Iskustva će se razmjenjivati za vrijeme mobilnosti, ali i putem društvenih mreža, blogova i padleta.

Projekt naziva „Be the change… you want to be!“ osmislila je osnovna škola iz grčkog Kolindrosa te će u njegovom provođenju surađivati s osnovnim školama iz rumunjskog Curtea de Argesa, talijanskog Sassaria, španjolskog Santa Cruz de Tenerifea te iz litvanskog  Gargzdaia. Tijekom sljedeće dvije godine, koliko će projekt i trajati, učenici će osmisliti aktivnosti kojima će djelovati na promjene u zajednici i time se razvijati u odgovorne pojedince.

U oba će projekta OŠ Josipa Kozarca, Slatina imati ulogu partnera, što joj neće biti strano, budući da od kolovoza 2016. godine aktivno sudjeluje u Erasmus + projektima.

Naime, u kolovozu ove godine je službeno završen projekt naziva „Seeing and reading the values“  koji  je prvi Erasmus + projekt u kojem je škola sudjelovala, dok se od listopada 2017. godine provodi Erasmus +  projektMathematica regina omnium scientiarum et – learning path to success” čiji je završetak predviđen u srpnju 2020. (mf/Izvor: OŠ Josipa Kozarca Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button