Home / NASLOVNICA / Edukacija za poljoprivrednike kroz projekt – Sakupi, složi i pravilno odloži

Edukacija za poljoprivrednike kroz projekt – Sakupi, složi i pravilno odloži

Edukacija za poljoprivrednike o gospodarenju otpadom nastalim obavljanjem poljoprivredne djelatnosti

Projekt Sakupi, složi i pravilno odloži

logo FZOEUU sklopu projekta „Sakupi, složi i pravilno odloži“, čiji je prijavitelj Virovitičko-podravska županija, a koji je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, provodi se edukacija za poljoprivrednike o gospodarenju otpadom nastalim obavljanjem poljoprivredne djelatnosti. Ukupna vrijednost projekta je 87.750,00 HRK, a 80% tog iznosa sufinancira FZOEU.

Kako je gospodarenje otpadom pod sve strožom kontrolom te postaje sve složenije i tehnološki zahtjevnije, korisno je znati kako uskladiti svoje poslovanje sa zahtjevima tržišta i zakonskim propisima.

zajedno čuvajmo okolišU toku poljoprivredne proizvodnje dolazi do nastanka različitih vrsta otpada što zavisi od poljoprivredne djelatnosti koja se obavlja, načina proizvodnje, kao i stupnja njenog razvoja. Na osnovu toga, lista poljoprivrednog otpada nije konačna. Vrlo je važno znati da neke vrste otpada imaju opasna svojstva i potrebno je pravilno sa njima rukovati do predaje ovlaštenoj tvrtki za zbrinjavanje. Pravilnim gospodarenjem otpadom obavljamo poslovanje u skladu sa zakonom te znatno smanjujemo ukupne troškove poslovanja zbog smanjenja količine otpada koji nastaje u poljoprivrednoj djelatnosti.

Kako bismo mogli pravilno i adekvatno educirati poljoprivrednike, te im na vrijeme približiti i objasniti sve zakonske regulative, održavanje edukacija je od iznimne važnosti.

Edukacija je namijenjena svima koji se bave poljoprivrednom djelatnošću, a fokusira se na problem gospodarenja otpadom u poljoprivredi, kako bi se potaknulo na uvođenje ekoloških mjera u poslovanju i to s ciljem očuvanja kvalitete života za sadašnje i buduće generacije, te pomoći pri ostvarenju kontinuiranoga razvoja poljoprivredne djelatnosti.

Predviđeno trajanje radionice iznosi 2 sata, a obuhvatit će najvažnije teme iz područja zaštite okoliša i zakonske regulative:

 • Trendovi u gospodarenju otpadom
 • Odvojeno prikupi i skladišti otpad!
 • Koje kategorije otpada postoje?
 • Što napraviti sa neopasnim otpadom nastalim obavljanjem poljoprivredne djelatnosti ?
 • Opasni otpad i što s njim?
 • Oznake na ambalaži
 • Kome ćete predati otpad?
 • Kako poslovati u skladu sa zakonom
 • Koje sve dokumente i podatke o otpadu morate ispunjavati i prijavljivati ?

Na edukaciji će stručnjaci pružiti informacije kako ekološkim djelovanjem uskladiti poslovnu praksu s najnovijim trendovima u radu, kao i primjenu zakonske regulative. Na taj način će se pokazati odgovorno ponašanje prema okolišu i udovoljiti zahtjevima kupaca koji postaju sve osjetljiviji na pitanja zaštite okoliša.

Termini održavanja:

 • Orahovica – 9.12.2015, 12:00 sati
  Velika gradska vijećnica – Trg pl. Mihalovića 1, Grad Orahovica
 • Slatina – 10.12.2015, 12:00 sati
  Dvorana za konferencije – Braće Radića 4, Hrvatski dom kulture Slatina
 • Pitomača – 15.12.2015, 12:00 sati
  Dvorana za konferencije – Ljudevita Gaja 26/1, Općina Pitomača
 • Virovitica – 17.12.2015, 12:00 sati
  Dvorana za konferencije – Poduzetnička zona II 18, Poduzetnički inkubator Virovitica

Sudionicima radionice bit će podijeljeni i priručnici (koje će poljoprivrednici moći koristiti kao podsjetnike) sa svim korisnim informacijama o otpadu, zakonskoj regulativi i obrascima, te važnim telefonskim brojevima koje poljoprivrednici mogu kontaktirati ukoliko imaju bilo kakve nejasnoće.

 

 

x

Check Also

Slatinski vatrogasci obogatili inventar sustavom za punjenje izolacijskih aparata

Nastavno na nedavno zajedničko ulaganje Grada Slatine i slatinskih vatrogasaca u modernizaciju slatinske Javne vatrogasne ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org