DOGAĐANJANASLOVNICA

DVD Slatina uspješno zaključio 2017. godinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatina 3. ožujka održalo je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj su uz mnogobrojne članove Društva nazočili i gosti:
tajnica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, privremeni pročelnik stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branko Belošević, predsjednik Nadzornog odbora DVD-a Donji Miholjac Milorad Ćupurdija, ispred DVD-a Virovitica  predsjednik Marijo Pavelić i zapovjednik Miroslav Čubrilo, zapovjednik DVD-a Voćin Goran Šimić, član upravnog odbora DVD-a Četekovac Darko Troha, zatim predsjednici DVD-a Zvonimirovac Ivan Dvorski, Bakić Leo Podboj, Donji Meljani Zlatko Borovec, Kozice Ivan Medved, Sladojevci Josip Vajnhal i Sladojevački Lug Danijel Kramarić, te slatinski župnici, Župe sv. Josipa Dragan Hrgić i Župe bl. Ivana Merza Nikola Jušić.

Domaćine i goste pozdravio je predsjednik Dragan Medvedović te se u svom obraćanju na samom početku prisjetio članova koji su prošle godine napustili DVD, Stjepana Tureka i Marka Batura, a svojim su radom doprinjeli veliki boljitak Društva i čijim je naglim odlaskom DVD Slatina puno izgubio.
Potom je nazočne upoznao s realiziranim projektima u protekloj i planom rada u ovoj godini, te se zahvalio svima koji su aktivno bili uključeni u rad Društva kao i onima koji su sudjelovali na mnogobrojnim vatrogasnim natjecanjima.
Čestitao je vatrogascima koji su završili obuku za zvanje vatrogasac, vatrogasni časnik, viši vatrogasni časnik i vatrogasni sudac, te koji su završili obuku usavršavanja za rukovanje aparatima za zaštitu dišnih organa, za bolničara i za rad s motornom pilom.
Velike čestitke uputio je vatrogascima koji su u povodu 145. obljetnice DVD-a dobili spomenice te brončane, srebrne i zlatne medalje i plamenice, a koje su zaslužnim vatrogascima uručili tajnica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Slatine Branko Belošević.

Financijsko izvješće za prošlu i financijski plan za ovu godinu podnio je blagajnik Dražen Nemet , izvješće Nadzornog odbora Josip Gebaj, a Verifikacijske komisije  Josip Mikić. Sva su izvješća jednoglasno usvojena.
Potom je za novog člana Upravnog odbora izabran Damir Rožanković, a Nadzornog odbora Radenko Pavić.

Čestitke na radu u protekloj godini uz velike pohvale i želje da se nastavi uspješan rad i u narednom razdoblju članovima DVD-a Slatina uputili su predstavnici gostujućih DVD-a, te predsjednik VZGS Branko Belošević, tajnica VZ Vtc.-pod. županije Mateja Fras Venus koja je uz čestitke najavila kako će Slatina biti domaćin središnje proslave 25. obljetnice Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije 20. svibnja, te će tom prigodom ugostiti 600-tinjak vatrogasaca. Za taj dan planirana je Svečana sjednica i velika vatrogasna vježba na Javorici uz prezentaciju vozila i druženje.
Privremeni pročelnik stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok pozdravio je nazočne u ime Grada Slatine te pohvalio rad Društva i obećao daljnju podršku Grada.(mf/Foto:Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button