DOGAĐANJANASLOVNICA

DV Zeko zablistao u novom ruhu i s novim sadržajima za polaznike

Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku”.

U petak, 30. kolovoza gradonačelnik Denis Ostrošić sa suradnicima u društvu župana Igora Androvića obišao je povodom završetka radova i početka nove pedagoške godine u poboljšanim uvjetima boravka objekte Dječjeg vrtića Zeko.

Naime 5. srpnja 2018. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske  i Grad Slatina potpisali su Ugovor o sufinanciranju radova i usluga za projekt  „Ulaganje u Dječji vrtić Zeko u Slatini“, a prema  državnom Programu  podrške poboljšanju materijalnih uvjeta  u dječjim vrtićima u 2018. godini, s rokom realizacija i pravdanja sredstava do konca rujna 2019. godine.

Grad Slatina dobio je od Ministarstva  914.100,00 kn za poboljšanje materijalnih uvjeta za unapređenje zdravstveno – sanitarnih uvjeta u dječjim dnevnim boravcima (obnova sanitarnih čvorova, zamjena unutarnje stolarije, unapređenje sustava grijanja i hlađenja) i poboljšanje uvjeta za igru i boravak djece na otvorenom kroz izgradnju dječjeg fiksnog  igrališta u vrtičkom dvorištu, površine 500 m2.

Po provedenoj javnoj nabavi, u siječnju 2019. godine, zaključen je ugovor o radovima s najpovoljnijim ponuditeljem, a tijekom ovoga proljeća i ljeta odrađeni su svi radovi uz paralelno uredno  funkcioniranje Vrtića Zeko.

Okupljenim gostima kratko su obratili ravnateljica DV Zeko Sanela Valpovac i gradonačelnik Denis Ostrošić nakon čega su maleni polaznici vrtića posjetitelje obradovali s dvije glazbene točke koje su pripremili sa svojim tetama.

(Tekst i foto: Marijo Kokorić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button