Home / KULTURA / Dugo očekivanom izložbom „SLIK“ oduševio Slatinčane

Dugo očekivanom izložbom „SLIK“ oduševio Slatinčane

Slatinski likovni klub „SLIK“ sinoć je nakon dužeg vremena pripremio izložbu slika u Slatini i to u prostoru nekadašnje galerije, odnosno novouređenom prostoru Gradske knjižnice i čitaonice koja je domaćin ove prelijepe izložbe.

Uz nekoliko pozdravnih riječi izložbu je predstavila ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina Ana Knežević naglasivši zajedničku suradnju ustupajući prekrasan prostor Knjižnice slatinskim likovnim umjetnicima koje je predsjednik SLIK-a Josip Gribl svojom energijom, nadanjem, izgaranjem iznutra, nijemim vriskom, velikom stručnošću i ustrajnošću održao na okupu. Postavljanjem slika razvila se priča. Emocije su bile nemjerljive, a posjetitelji Knjižnice uz redovita druženja s knjigama sljedećih mjesec dana moći će uživati u pedesetak radova 17-ero umjetnika slatinskog SLIK-a.

Predsjednik SLIK-a Josip Gribl ukratko je predstavio rad kluba koji djeluje od 1996. godine predstavljajući likovnu kulturu grada sudjelovanjem na raznim kulturnim događanjima, izložbama, likovnim kolonijama, humanitarnim aukcijama…, kako u Slatini tako i u drugim sredinama.
Klub trenutno broji 20 članova koji se redovito okupljaju na svojim radionicama svakog utorka od 18 sati u prostorijama iznad knjižare Panona.
Članovi Slika sudjelovali su do sada na 52 skupne izložbe i 277 likovnih kolonija, a pojedini članovi održali su i više samostalnih izložbi.
– Svi detalji vezani za rad kluba mogu se pronaći na web stranici kluba www.slik.hr, naglasio je Gribl izrazivši nadu kako će nakon ove, izložbe SLIK-a ponovno postati tradicija u Slatini, te se zahvalio prije svega brojnoj publici na dolasku, Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina na uspostavljenoj suradnji, Gradu Slatini na izuzetnoj potpori čitav niz godina kao i svima koji su na bilo koji način pomogli rad kluba.

Gradonačelnik Ostrošić izrazio je zadovoljstvo što su se ovom izložbom  slatinski likovnjaci vratili „kući“, a njihov kontinuitet u radu od ’96. vrlo je prepoznatljiv u svim segmentima kulturnog života grada što je i zabilježeno u dokumentima i brojnim medijima.
Prisjetio se i izvrsne suradnje kroz zajedničke projekte između SLIK-a i Kult-a koji nažalost nije opstao jer poezija, kako je rekao, nije popularna u ovo moderno i okrutno doba, no uz likovnu umjetnost, proza drži jednu visinu kulturnih zbivanja u Slatini.
Gradonačelnik Ostrošić na kraju je izložbu proglasio otvorenom sportskim rječnikom: „SLIK ima sjajan vezni red, ima izvrsnu obranu, vrlo iskusnu i atraktivnu, ali ima i jako dobar mladi napad.“

Otvorenje izložbe koja će u Knjižnici biti postavljena do 15. ožujka ove godine, svojim su nastupima uveličali učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, odnosno učenici 1. i 5. r. gitare PO Orahovica Jakob Jergović i Borna Gerhard čiji je učitelj Alen Vlašiček, te Ivan Rončević učenik 4. r. harmonike u matičnoj školi, a čiji je učitelj Silvio Gumbarević.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

Akcijom „Djeca djeci“ DV Suncokret obilježio Svjetski dan djeteta

Polaznici Dječjeg vrtića Suncokret izradili su poklone za djecu iz Dječjeg vrtića Zeko te su ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org