DOGAĐANJANASLOVNICA

Djelatnici Osnovne škole Eugena Kumičića sudjelovali na međunarodnoj edukaciji u Rumunjskoj

Međunarodna edukacija pod naslovom „Comm(you)nity organizing“ održala se u rumunjskom gradu Targu-Jiu, u trajanju od 22.2. do 28.2.2020., kojeg u sklopu Erasmus + projekata financira Europska unija.

Na edukaciji je sudjelovalo 10 država, odnosno sudionici iz: Češke, Makedonije, Portugala, Malte, Wellsa, Turske, Rumunjske, Francuske i Hrvatske.

Hrvatska je imala tri predstavnika, od kojih su bile dvije edukacijske rehabilitatorice iz Osnovne škole Eugena Kumičića – Patricija Karaman i Ivana Sabolić. Tema ove međunarodne edukacije bila je inkluzija, odnosno kako djecu s teškoćama u razvoju i mlade koji su u nepovoljnom položaju što uspješnije integrirati u društvo, te kojim se to sve metodama može učiniti. Naglasak u provedenim aktivnostima bio je na rješavanju pitanja koja se odnose na podršku mladima i integraciju djece s teškoćama u razvoju.

Jedan od ciljeva bila je i razmjena učinkovitih metoda dolaska do mladih koji su u nepovoljnom položaju te poticanje uključivanja ove ciljane skupine na ostvarivanje dječjih prava i aktivnu participaciju u zajednici. Stečena znanja i vještine primijeniti će se u daljnjem radu škole, organizirajući predavanja i radionice koje će obogatiti rad i djelovanje naše zajednice.Sudjelovanjem na međunarodnoj edukaciji „Comm(you)nity organizing“ostvareno je partnerstvo s Centrul Scolar pentru Educative Incluziva Targu-Jiu, koje će se nastaviti u okviru daljnje suradnje na KA2 Erasmus projektu.

(tks/Izvor i Foto: OŠ Eugena Kumičića Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button