Home / DOGAĐANJA / Djeca iz Gornjeg Miholjca i Španata dobila novu školu

Djeca iz Gornjeg Miholjca i Španata dobila novu školu

Otvorena nova škola u G. Miholjcu - 11SLATINA – Nakon polaganja temeljnog kamena za osnovnu školu u Bušetini u općini Špišić Bukovica, vrijednu oko pet milijuna kuna, i otvorenja Katoličke osnovne škole u Virovitici, u slatinskom prigradskom naselju Gornjem Miholjcu otvorena je nova zgrada područne škole slatinske Osnovne škole Eugena Kumičića. Za novu školsku zgradu temeljni kamen postavljen je u rujnu prošle godine i otvorenjem je ostvareno obećanje da će ove školske godine mališani iz Gornjeg Miholjca i Španata nastavu polaziti u novoj i suvremenoj školi.

Radovi na izgradnji i opremanju škole stajali su 974.000,00 kuna, financirali su ih Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina, a izveli zaposlenici tvrtke Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave. Nova škola ima 250 četvornih metara, dvije moderne učionice, polivalentni hol, zbornicu, sanitarni čvor za djecu, odrasle i osobe s invaliditetom, a opremljena je i suvremenom informatičkom opremom.

Na svečanosti otvorenja škole o potrebi izgradnje nove zgrade i značenju škole govorili su saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš i ravnateljica škole Božica Majhen. Protokolom je predviđeno da oni zajedno simboličnim presijecanjem vrpce otvore novu zgradu, ali je župan Tolušić rekao da su oni „svoje škole završili“ pa je pozvao učenike iz Gornjeg Miholjca i Španata da to učine. Svi zajedno obišli su školske prostorije, a svečanosti su se pridružili i članovi slatinskog Motokluba Speed, koji su učenicima uručili prigodne darove.

Otvorena nova škola u G. Miholjcu - 8– Prijašnja škola, stara više od 80 godina, bila je iznimno neuvjetna, a danas djeca Španata i Gornjeg Miholjca imaju jednu od najmodernijih škola u županiji, sa svim uvjetima koje treba imati svako dijete i nadam se da će im ova škola omogućiti da budu još bolji đaci, nadam se i bolji ljudi, rekao je župan Tolušić.

Gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš naglasio je dobru suradnju lokalne i područne samouprave, a izgradnja i obnova škola za to je najbolji primjer.

Otvorena nova škola u G. Miholjcu - 7– Suočeni smo s odlaskom mladih iz Hrvatske, pa bi izgradnja suvremenih škola mogla biti mali doprinos da neke obitelji ostanu u našim prigradskim naseljima, rekao je gradonačelnik Roštaš i najavio energetsku obnovu slatinskih osnovnih i srednjih škola, uređenje prostora za Osnovnu glazbenu školu i rekonstrukciju sportske dvorane Srednje škole Marka Marulića.

Od 2008. godine na području županije ukupno je izgrađeno 5 školskih sportskih dvorana, obnovljeno i izgrađeno više od 30 osnovnih i srednjih škola, studentski restoran, obnovljena je bivša vojarna za visoku školu, i po tome je Virovitičko-podravska županija rekorder u Hrvatskoj.

(P. Žarković – Glas Slavonije / Foto: R. Turkalj & www.vpz.hr)

x

Check Also

Slatinski vatrogasci obogatili inventar sustavom za punjenje izolacijskih aparata

Nastavno na nedavno zajedničko ulaganje Grada Slatine i slatinskih vatrogasaca u modernizaciju slatinske Javne vatrogasne ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org