NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICARADIO EMISIJE

Direktorica Turističke zajednice najavila SAF (Street art festival)

Turistička zajednica grada za ovaj vikend  najavljuje početak održavanja tzv. Street art festivala.

Street art festival u programu je Radio Slatine najavila direktorica Turističke zajednice Vanja Lazić.  Ovaj za Slatinu potpuno novi događaj počet će u petak 8. lipnja i to u parku 136. slatinske brigade. Festival uličnih umjetnosti startat će u 18 sati radionicom oslikavanja lice, “facepaintingom” te druženjem s “Balonkom”. Nastup mađioničara najavljen je za 18 i 30. Svečano službeno otvorenje Street art festivala uz nastup bubnjara najavljeno je za 19 sati. Nakon otvorenja program će se nastaviti predstavom “Hrvatskom u trenutku svakom, avionom, brodom, vlakom” uvijek veselog i raspjevanog kazališta za najmlađe Šareni svijet. Navedena interaktivna predstava uvijek u Slatini rado viđenih zagrepčana počet će u 19 i 15. Program festivala uključuje i nastup žonglera koji će u slatinski park stići u 20 i 10. “Vatreni show” u parku će početi u 20 i 40, a glazbeni program nošen nastupom bubnjara počet će u 21 sat.

Kako je rekla direktorica Turističke zajednice osim najavljenih događaja biti će tu još i raznih veselih iznenađenja pa svakako dođite na prvi festival uličnih umjetnosti u našem gradu.

Bogati program ovog potpuno novog slatinskog festivala  nastavit će se i dan poslije, u subotu 9. lipnja.

Toga dana sve manifestacije festivala održat će se u parku bivše vojarne ispred prostora Udruge Krik i Industrijsko obrtničke škole.

Organizatori su programom koji će se protegnuti gotovo cijelog dana pripremili za svakog ponešto. Već od 10 i 30 festival će započeti radionicama glume, a nastavit će se zračnim akrobacijama,  zatim mogućnošću oprobavanja atraktivnog  slacklinea  (svojevrsnom hodanju po “žici”, odnosno jednoj vrsti elastične vrpce) , te radionicom izrade grafita.

Izdvojila je iz bogatog programa festivala direktorica posebno atraktivnu predstavu za djecu imena ”Noćne more male Nore”’  koja uključuje glumu i akrobacije, a koja će početi u 16 sati.

Program cirkuskih vještina “Cabaret” posjetitelji će moći pogledati od 17 sati. Od 19 sati slijedi drugi dio “facepaintinga”, a veliko finale prvog uličnog festival uslijedit će u 21 sat kada će započeti show s vatrom i glazbeni program.

(dj:/Foto:Damir Jukić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button