Home / NAJAVE DOGAĐANJA / Dani Milka Kelemena, večeras od 20 sati Koncert – Jagušić/Čavlović

Dani Milka Kelemena, večeras od 20 sati Koncert – Jagušić/Čavlović

XXIV. festival Dani Milka Kelemena večeras donosi još jedan zanimljiv koncert.

U koncertnoj dvorani u Hrvatskom domu s početkom u 20 sati nastupit će profesori Glazbene škole Milka Klemena Slatina Josip Jagušić na klaviru i Robert Čavlović na harmonici.

PROGRAM

Sergei Prokofiev : Sonata za klavir br. 2 op. 14
Allegro, ma non troppo / Scherzo / Andante / Vivace

Frano Parać: Dance of the Baroness

Victor Vlasov: Pet pogleda na državu Gulag

  1. Marš zatvorenika

III. Razbojnici

Alexander Scriabin : 2 Poeme op. 32

Andante cantabile

Allegro, con eleganza, con fiducia

  1. Ole Schmidt: Symphonic FANTASY, op. 20 (harmonika/klavir)

JOSIP JAGUŠIĆ, (1989.)  Virovitica. U Slatini je završio osnovno glazbeno obrazovanje nakon kojeg upisuje srednju glazbenu školu u Varaždinu. 2010. god pod mentorstvom prof P.Šanteka upisuje se na glazbeni odsjek Uaos-a u klasu doc K.Krasnitskog gdje diplomira s izvrsnim uspjehom 2015.god. Nakon diplome na UAOS 2015. godine zapošljava se u glazbenoj školi Milka Kelemena, Slatina te se predstavlja s klavirskim recitalom u školi i svom gradu. 2017.god upisuje „usavršavanje“ na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasu L. Pogorelića.

  1. godine sudjeluje na međunarodnom festivalu Slavenske glazbe u Moskvi (Rusija) gdje osvaja 4.nagradu (titulu diplomanta) te sudjeluje na 18. memorijalu „Darko Lukić“ , međunarodnom susretu mladih klavirista u Osijeku. 2015.godine sudjeluje na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu (Srbija) gdje osvaja 2.nagradu.

Kroz svoje školovanje na umjetničkoj akademiji svira na brojnim koncertima klase u Varaždinu, Novskoj, Vinkovcima, Slavonskom brodu, Valpovu, Vukovaru, Našicama i Osijeku. Od 2009.-2015. god svira na koncertima mladih Slatinskih glazbenika u organizaciji Matice Hrvatske, ogranak Slatina, te također nastupa i na „Danima kulture“ u organizaciji „ROTARACT“ kluba Osijek.

ROBERT ČAVLOVIĆ rođen 02.02.1993. godine u Virovitici. Osnovnu glazbenu školu završava 2006. godine na odjelu harmonika Osnovne glazbene škole Slatina u klasi nastavnika Biljane Spasenovski i Nikole Jankova. 2007. godine upisuje Srednju glazbenu školu Alberta Štrige u Križevcima, odjel harmonika  u klasi profesora Nikole Jankova. Tijekom svog dosadašnjeg školovanja nastupa na raznim manifestacijama i koncertima, te gostovanjima na kojima predstavlja školu. Na regionalnim natjecanjima pri HDGPP-u kao solist osvaja brojne nagrade. 2007. godine sudjeluje na prvoj međužupanijskoj smotri harmonikaša osnovnih glazbenih škola, C kategorija. Iste godine osvaja 87,60 bodova na Državnom natjecanju u Samoboru. 2010. godine sudjeluje na 35. Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli. Iste godine osvaja 1. mjesto na 1. Hrvatskom natjecanju za harmoniku, Daruvar. Srednju glazbenu školu završava u klasi profesora Nikole Jankova.

  1. godine završava diplomski studij Klasične harmonike na Muzičkoj akademiji u Puli, klasa profesora doc. mr. art. Franko Božac. Dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Kao solist nastupao na raznim glazbenim festivalima i međunarodnim koncertima. Sudionik je mnogih majstorskih seminara i renomiranih tečajeva harmonikaša na kojima je imao priliku surađivati sa nekim od najznačajnijih svjetskih glazbenih pedagoga (Krzysztof Olczak, Mika Väyrynen, Miljan Bjeletić, Elsbeth Moser i dr.)

 

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org