NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Dani Milka Kelemena, večeras od 20 sati Koncert – Jagušić/Čavlović

XXIV. festival Dani Milka Kelemena večeras donosi još jedan zanimljiv koncert.

U koncertnoj dvorani u Hrvatskom domu s početkom u 20 sati nastupit će profesori Glazbene škole Milka Klemena Slatina Josip Jagušić na klaviru i Robert Čavlović na harmonici.

PROGRAM

Sergei Prokofiev : Sonata za klavir br. 2 op. 14
Allegro, ma non troppo / Scherzo / Andante / Vivace

Frano Parać: Dance of the Baroness

Victor Vlasov: Pet pogleda na državu Gulag

  1. Marš zatvorenika

III. Razbojnici

Alexander Scriabin : 2 Poeme op. 32

Andante cantabile

Allegro, con eleganza, con fiducia

  1. Ole Schmidt: Symphonic FANTASY, op. 20 (harmonika/klavir)

JOSIP JAGUŠIĆ, (1989.)  Virovitica. U Slatini je završio osnovno glazbeno obrazovanje nakon kojeg upisuje srednju glazbenu školu u Varaždinu. 2010. god pod mentorstvom prof P.Šanteka upisuje se na glazbeni odsjek Uaos-a u klasu doc K.Krasnitskog gdje diplomira s izvrsnim uspjehom 2015.god. Nakon diplome na UAOS 2015. godine zapošljava se u glazbenoj školi Milka Kelemena, Slatina te se predstavlja s klavirskim recitalom u školi i svom gradu. 2017.god upisuje „usavršavanje“ na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasu L. Pogorelića.

  1. godine sudjeluje na međunarodnom festivalu Slavenske glazbe u Moskvi (Rusija) gdje osvaja 4.nagradu (titulu diplomanta) te sudjeluje na 18. memorijalu „Darko Lukić“ , međunarodnom susretu mladih klavirista u Osijeku. 2015.godine sudjeluje na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu (Srbija) gdje osvaja 2.nagradu.

Kroz svoje školovanje na umjetničkoj akademiji svira na brojnim koncertima klase u Varaždinu, Novskoj, Vinkovcima, Slavonskom brodu, Valpovu, Vukovaru, Našicama i Osijeku. Od 2009.-2015. god svira na koncertima mladih Slatinskih glazbenika u organizaciji Matice Hrvatske, ogranak Slatina, te također nastupa i na „Danima kulture“ u organizaciji „ROTARACT“ kluba Osijek.

ROBERT ČAVLOVIĆ rođen 02.02.1993. godine u Virovitici. Osnovnu glazbenu školu završava 2006. godine na odjelu harmonika Osnovne glazbene škole Slatina u klasi nastavnika Biljane Spasenovski i Nikole Jankova. 2007. godine upisuje Srednju glazbenu školu Alberta Štrige u Križevcima, odjel harmonika  u klasi profesora Nikole Jankova. Tijekom svog dosadašnjeg školovanja nastupa na raznim manifestacijama i koncertima, te gostovanjima na kojima predstavlja školu. Na regionalnim natjecanjima pri HDGPP-u kao solist osvaja brojne nagrade. 2007. godine sudjeluje na prvoj međužupanijskoj smotri harmonikaša osnovnih glazbenih škola, C kategorija. Iste godine osvaja 87,60 bodova na Državnom natjecanju u Samoboru. 2010. godine sudjeluje na 35. Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli. Iste godine osvaja 1. mjesto na 1. Hrvatskom natjecanju za harmoniku, Daruvar. Srednju glazbenu školu završava u klasi profesora Nikole Jankova.

  1. godine završava diplomski studij Klasične harmonike na Muzičkoj akademiji u Puli, klasa profesora doc. mr. art. Franko Božac. Dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Kao solist nastupao na raznim glazbenim festivalima i međunarodnim koncertima. Sudionik je mnogih majstorskih seminara i renomiranih tečajeva harmonikaša na kojima je imao priliku surađivati sa nekim od najznačajnijih svjetskih glazbenih pedagoga (Krzysztof Olczak, Mika Väyrynen, Miljan Bjeletić, Elsbeth Moser i dr.)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button