DOGAĐANJANASLOVNICA

Danas u Slatini vrlo uspješno održan sajam ”Jesen i dani kruha 2018.”

Danas je u Parku 136. slatinske brigade održan sajam ”Jesen i dani kruha 2018.” koji su organizirali Grad Slatina, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Turistička zajednica grada Slatine i Radio Slatina. Sajam je, nakon intonacije državne himne, prigodnim riječima otvorio dogradonačelnik Bojan Plantak.
Na sajmu su svoje proizvode izlagale škole, vrtići, zadruge, udruge civilnog društva,  te nekoliko obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a imalo se što za vidjeti, ali i za kupiti. Poseban štih cijelom sajmu dao je i nezaobilazan miris slatkih pečenih kestena slatinskog pečenjara Mehe.

Uređenost štandova bila je i više nego na visini, zahvaljujući trudu djece, njihovih nastavnika te naravno roditelja bez čije podrške bi bilo i nemoguće organizirati ovakav događaj.

Ovo izdanje sajma ostat će zapamćeno i po tome što ga je, u sklopu obilaska naše županije, posjetila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.
Očekivano, gostovanje predsjednice, izazvalo je veliku zainteresiranost Slatinčana, te je njezin obilazak štandova, privukao pažnju građana, i ne samo onih koji su se zatekli u parku pri obilasku sajma, već i brojnih znatiželjnika koji su željeli uživo vidjeti predsjednicu.

Inače, osim krasnih štandova i šarolike palete itekako slasnih ukusnih manje-više pekarskih proizvoda predvođenih mahom finim kolačima i slanim zalogajima, pravi jesenski ”naš” slavonski štih dodatno su svojim tonovima uresili odlični Mikleuški tamburaši.

Župnik Župe sv. Josipa vlč. Dragan Hrgić molitvom i blagoslovom zahvalio se na svim darovima, plodovima i uspjesima izlagača i posjetitelja sajma.

Svojim su veselim glazbeno scenskim programom sajam obogatili slatinski mališani, polaznici Dječjeg vrtića Zeko, skupine Jagodice koji su izveli recitacije „Mlinar Miro“ i „Mali pekar“  pod vodstvom odgojiteljica Marice Bićanić i Gordane Janković.
Učenici OŠ Josipa Kozarca nastupili su s folklornom točkom „Šokačko kolo“ koju je izvela Folklorna skupina „Ethno“ čija je voditeljica Slavica Ostrogonac, a Folklorna skupina „Kolo“ OŠ Eugena Kumičića izvela je „Dječje igre iz Podravine“ pod vodstvom učiteljice Mire Brezovčan.

Organizatori su također nagradili i najljepše uređene štandove na sajmu.
Treće mjesto osvojila je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, drugo mjesto osvojili su učenici 3.c i 2.b razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina, dok je prvo mjesto osvojila Zadruga Sekvoja Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina.

Nagrade najboljima uručili su direktorica Turističke zajednice grada Slatine Vanja Lazić i zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak.
(dj,mf/Foto: Damir Jukić, Mihaela Feldi i Robert Turkalj)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button