DOGAĐANJANASLOVNICA

Čvrsti temelji za kolno-pješački most u Gornjem Miholjcu

Nakon što su krajem prošle godine slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i direktor Cestogradnje d.o.o. iz Slatine, Mario Koić, potpisali Ugovor o javnoj nabavi radova na izgradnji kolno-pješačkog mosta u Gornjem Miholjcu u vrijednosti preko 680.000 kuna, ovih se dana vide prvi konkretni radovi na izgradnji spomenutog mosta čemu je svjedočio i gradonačelnik Ostrošić koji je prigodom obilaska slatinskog prigradskog naselja Gornji Miholjac u pratnji pročelnika Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića posjetio i spomenuto gradilište.

Martina Valentić, suradnica glavnog inženjera Cestogradnje iz Slatine tom ih je prigodom upoznala s trenutnim stanjem na gradilištu.
U tijeku su zemljani radovi u sklopu kojih se rade iskopi za temelje upornjaka, zatim slijedi nasipavanje kamena i podložnog betona. Pripremljena je i armatura za upornjake, te će se nakon postavljanja podložnog betona i temelja raditi oplata upornjaka.

Tome su prethodili radovi na uređenju prilaznih rampi kako bi se omogućio dolazak strojeva uz sam vodotok zbog iskopa za temelje, te je bilo potrebno demontirati dotrajale dijelove starog postojećeg drvenog mosta.

Unatoč čekanju s iskopima zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i vlažne zemlje, radovi teku planiranom dinamikom te je završetak radova predviđen u lipnju ove godine.

Spomenuti most se gradi u odvojku Ulice kneza Domagoja, na mjestu starog drvenog mosta koji je dulje vrijeme bio izvan uporabe, a već je dvije godine prošlo od kako ga je srušio nalet velike vode.

Izgradnjom novog armirano-betonskog mosta preko vodotoka Čađavice  ponovno će se spojiti dio sela zvan Baranja izravno s ostalim dijelom naselja i tako omogućiti brži i sigurniji  pristup mještanima do škole, trgovine, autobusnog stajališta i ostalih sadržaja u središtu naselja, a čime se nastavljaju značajna ulaganja u poboljšanje uvjeta stanovanja i poljoprivredne djelatnosti u ruralnim područjima Grada Slatine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button