NASLOVNICAOPĆINE

Članovi Organizacijskog odbora 12. natjecanja orača VPŽ održali sastanak u Čađavici

U Čađavici je u srijedu, 25. svibnja,  održan radni sastanak organizacijskog odbora za Županijsko natjecanje orača 2016.  Radi se o 12. natjecanju orača Virovitičko-podravske županije koje se po drugi put održava u Čađavici.

Na sastanku su sudjelovali načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević,  zamjenik predsjednika Udruge orača Virovitičko-podravske županije Siniša Hrgović, predsjednik udruge „Slavonski uzgajivači hladnokrvnih konjaIvan Dugaja i članovi dva OPG-a sa područja Općine Čađavica.

„Dogovorili smo se da će se orati na parceli koja je u vlasništvu OPG Pejić koja je pripremljena još lani sa sjetvom pšenice. Oranje će se održati nasuprot aerodroma u Čađavici. Vrijeme događanja natjecanja će biti polovica  sedmog mjeseca, računajući da će sa žetvom biti sve u redu i  da se poslije žetve odmah održi natjecanje.“ –rekao je načelnik općine Čađavica Mirko Rončević. Također je istaknuo  da će na natjecanju sudjelovati i Udruga uzgajivača slavonskih konja sa nekoliko konjskih zaprega kojima će orati.

Organizatori su ove godine Općina Čađavica i Udruga orača Virovitičko-podravske županije uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije i medijskog pokrovitelja RadioSlatine.(mt / Foto: R. Turkalj)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org