Home / NASLOVNICA / Četvrto hodočašće od Čačinaca do Vukovara – “Stopama Željka Majora”

Četvrto hodočašće od Čačinaca do Vukovara – “Stopama Željka Majora”

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Orahovica u suradnji sa Općinom Čačinci povodu obilježavanja Dana pada grada heroja Vukovara a u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Željka Majora, koji je 20. studenog 1991. godine na Ovčari sa još 200-njak hrvatskih branitelja-ranjenika položio svoj život na oltar domovine i za obranu grada Vukovara
Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica u suradnji sa Općinom Čačinci, Općinom Bizovac i Mjesnim odborom Tenje po četvrti put organizira hodočašćenje od Čačinaca do grada heroja Vukovara.

Hodočastit će cca 15 osoba u dužini od 139 kilometara, u 3 etape (tri dana), hodočastit će hrvatski branitelji dragovoljci, policajci, hrvatski ratni vojni invalidi, djeca branitelja i članovi udruge.

Ovom gestom odaje se počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u obrani Vukovara, kao i cijele lijepe naše domovine.

Polazak hodočasnika je u nedjelju 15.studenog 2015. godine sa grobnog mjesta hrvatskog branitelja Željka Majora.

Prvog dana domaćin Udruzi hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Orahovice je Načelnik Općine Bizovca Srećko Vuković i KUD-a Bizovac.

Drugog dana domaćin Udruzi hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Orahovice je Obitelj Zdravka Spajića i Mjesni odbor Tenje sa Predsjednikom Josipom Mihaljevićem.

Trećeg dana domaćin Udruzi hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Orahovice je Hrvatski nogometni klub “Radnički” Vukovar sa predsjednikom Danijelom Rehakom i Udruga braniteljica Vukovarsko-srijemske županije.

18. studenog 2015.godine Udruzi hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Orahovice, hrvatski branitelji dragovoljci, policajci, hrvatski ratni vojni invalidi, djeca branitelja sudjeluju u koloni od Vukovarske bolnice do gradskog groblja u Vukovaru.

Predsjednik   
UHBDVDR Orahovica
Miroslav Tot

x

Check Also

Grad Slatina otvorio novu telefonsku liniju za prijavu komunalnih problema

Grad Slatina potpisao je Ugovor o posebnim tarifama s tvrtkom Skynet Telekomunikacije d.o.o. o uspostavi ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org