DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Božićna priredba „Kozarčeva čarolija“ u OŠ Josipa Kozarca Slatina

Učiteljice razredne nastave, u OŠ Josipa Kozarca, svake godine, tradicionalno, pripremaju priredbu za Božić i za Dan škole. U posljednje dvije godine, zbog COVID-a, nije bilo mogućnosti za spomenuto, no ove godine napokon se pružila prilika.

-Priredbu smo odlučile realizirati u holu škole jer nam je taj ambijent topao i drag i volimo priredbe u tom dijelu naše škole. S pripremama smo započeli već početkom studenog. Tada smo se dogovarali  o tome tko će što raditi, tko će pjevati, plesati, recitirati, ovisno koju izvannastavnu aktivnost ima. Početkom prosinca smo krenuli s probama i razmatrali trebamo li još što popraviti. Par dana prije priredbe odradili smo generalnu probu i svi smo bili jako zadovoljni. Današnja priredba prema prvotnoj zamisli trebala je biti u manjem obimu, nešto kratko i slatko, međutim svi su htjeli sudjelovati i pretvorila se u pravu pravcatu priredbu,-ispričale su nam učiteljice 4.a Mirjana Bušljeta i 4.b razreda Ankica Horvat, inače koordinatorice priredbe.

Svi učitelji i učiteljice uvijek daju svoj doprinos priredbi, a učiteljice četvrtih razreda, kako je to također uobičajeno u slatinskoj OŠ Josipa Kozarca, su kooordinatorice cijele priredbe.

Nastupili su svi razredi od 1.do 4.razreda i veliki zbor pod vodstvom učitelja glazbene kulture Filipa Jankovića te pjesmom, plesom i recitacijom ispunili hol škole.

Simpatični voditelji priredbe bili su Jan Tomac, učenik 4.a razreda i Luka Hip učenik 4.b razreda.

Svim djelatnicima škole, učenicima i njihovim obiteljima, ravnateljica škole Ksenija Vujanović Juras je, u svome kratkom obraćanju, uputila srdačne čestitke za Božić i novu godinu. Učenicima je poželjela i da se lijepo odmore u naredna dva tjedna za vrijeme zimskih praznika.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button