Home / CRNA KRONIKA / Biciklisti i pješaci – oprez u prometu
Foto: ilustracija

Biciklisti i pješaci – oprez u prometu

Praćenjem stanja sigurnosti u prometu na području Policijske uprave virovitičko – podravske evidentno je da su pješaci i biciklisti već duži niz godina najugroženije kategorije sudionika u prometu, a problematika stradavanja ovih kategorija sudionika u prometu je pogoršana.

Naime, u periodu od početka ove godine na prometnicama ove policijske uprave teško su ozlijeđene tri osobe kao pješaci i dvije osobe kao biciklisti, a šest pješaka i tri biciklista lako su ozlijeđeni. Ovi podaci ukazuju na pogoršanje u odnosu na prošlu godinu, kad je u istom periodu jedan pješak poginuo, jedan je biciklista teško ozlijeđen i 2 biciklista i pješaka su lako ozlijeđeni.

Različitim edukacijama i edukativnim susretima policijskih službenika za prometnu preventivu policija nastoji promijeniti takvo loše stanje pa se vozači bicikala i pješaci upućuju na poseban oprez prilikom sudjelovanja u prometu, posebno u noćnim uvjetima i uvjetima smanjene vidljivosti, na korištenje reflektirajućih prsluka, obvezno korištenje nogostupa ili biciklističkih staza i traka, kao i obvezno korištenje svjetala na biciklu i poštivanje svih prometnih propisa i pravila kojima je regulirano sudjelovanje u prometu pješaka i biciklista.

Upućuju se vozači ostalih vrsta vozila na obraćanje posebne pozornosti na ove kategorije sudionika u prometu, jer su najranjiviji i posljedice prometnih nesreća u kojima oni sudjeluju su najteže.

x

Check Also

Pokazni logor slatinskih Lisica u srcu Slatine

Početkom rujna Odred izviđača Lisice Slatina u sklopu programa obilježavanja Dana grada, realizirao je svoj ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org