Home / CRNA KRONIKA / Biciklisti i dalje obaraju rekorde – u 14 sati uhvaćen sa više od 4 promila
Foto: ilustracija

Biciklisti i dalje obaraju rekorde – u 14 sati uhvaćen sa više od 4 promila

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 19 prometnih nesreća, od kojih 10 s materijalnom štetom i 9 s ozlijeđenim osobama. U tim su prometnim nesrećama 4 osobe teško ozlijeđene i 8 je lako ozlijeđeno. Tri su prometne nesreće uzrokovali nepoznati vozači koji su napustili mjesto događaja i 2 su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 315 prekršaja, od kojih 44 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 61 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 7 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4.17 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 54 godine koji je upravljao biciklom u Velikom Polju u srijedu oko 14 sati.

Akcije

Dana 18./19. rujna 2015. godine u vremenu od 18 do 2 sata je na području PP Slatina provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je utvrđeno i sankcionirano 10 prekršaja, od kojih 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a dana 19./20. rujna 2015. godine u vremenu od 22 do 6 sati je na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je utvrđeno i sankcionirano 39 prekršaja, od kojih 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

PROMETNA NESREĆA SA OZLIJEĐENIM OSOBAMA   

U subotu 19. rujna 12 sati, u Bukovačkom Antunovcu, dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama. Prometna nesreća se dogodila kada je 60 – godišnji vozač, upravljao osobnim automobilom slatinskih registarskih oznaka kroz naselje Bukovački Antunovac od pravca Mikleuša, gdje je u jednom trenutku uslijed umora, zaspao za upravljačem vozila, te prešao na suprotni kolnički trak i bankinu, nakon čega je prednjim dijelom vozila, udario u zemljani putni most.

Vozač nije bio pod utjecajem alkohola. U prometnoj nesreći, teške tjelesne ozljede, zadobio je 60 – godišnji vozač i njegova 51 – godišnja supruga, putnica u vozilu, dok je lakše ozlijeđena, također putnica 18 – godišnja kći. Protiv 60 – godišnjeg vozača, biti će podnesena kaznena prijava.

Policijska uprava virovitičko-podravska

x

Check Also

Hrvatski branitelji uveličali proslavu blagdana Snježne Gospe u Bakiću

Snježna Gospa katolički je blagdan koji se slavi 5. kolovoza. Blagdan nosi ovaj naziv prema ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org