NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

4. prosinca početna konferencija Projekta EPIcentar Sequoia Slatina

U utorak 4. prosinca održat će se početna konferencija Projekta EPIcentar Sequoia Slatina, koji je Grad Slatina prijavio na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga ,,Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”.
Ukupna vrijednost projekta je 20.748.816,66 kuna, a iznos bespovratnih sredstava 16.454.065,49 kuna.
Prijavom na Javni poziv sa sufinanciranje projekata Europske unije pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobreno je dodatnih 3.256.673,62 kn, te će Grad Slatina sudjelovati u projektu s 1.038.077,55 kuna vlastitih sredstava.

Partneri Grada Slatine u projektu su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica grada Slatine.

Mamutovac koji se nalazi u samom centru Slatine, jedini je zaštićeni primjerak ove vrste u Hrvatskoj te je među najstarijima u Europi , a zaštićen je kao spomenik prirode još od 1967. godine i uvršten je u Upisnik zaštićenih prirodnih vrijednosti Republike Hrvatske.

Revitalizacijom zaštićene prirodne baštine, njezinom zaštitom i uvođenjem mjera očuvanja iste, povećat će se atraktivnost područja i valorizirati prirodna baština te će se stvoriti preduvjet za razvoj kontinentalnog turizma.
Bit će uređen hostel kapaciteta 32 ležaja, potom vidikovac/promatračnica, suvenirnica i restoran, kao i programi edukacija za škole u prirodi.

Početna konferencija će se održati u Hrvatskom domu s početkom u 13 sati, gdje će nakon uvodnih riječi gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića i zamjenice predsjednika slatinskog Gradskog vijeća Martine Tepeš, projektne aktivnosti predstaviti pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ Tatjana Arnold Sabo i direktorica Turističke zajednice Slatine Vanja Lazić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button