NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

13. prosinca u Voćinu 11. hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije „Gospi Voćinskoj“

U petak, 13. prosinca ove godine u svetištu „Gospe Voćinske” u Voćinu održat će se 11. po redu hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije, a s posebnim pijetetom nakon 28 godina prema 47 žrtava stradalih 13. prosinca 1991. godine od strane agresora.

Organizator je Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, suorganizatori Virovitičko-podravska županija i Općina Voćin, a pokrovitelji Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Slatina i Slatinska banka d.d.

Organizatori pozivaju sve Vas, posebno hrvatsku vojsku i policiju te braniteljsku populaciju da dođu i sudjeluju u hodnji u što većem broju, u Voćinu, mjestu najvećeg stradanja u Domovinskom ratu nakon Vukovara i Škabrnje.

Očekuje se dolazak preko 5000 hodočasnika iz cijele Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a hodočasnici će hodnju početi u 9:45 sati iz pravca Slatine, Orahovice, Virovitice, Našica i Osijeka koju će predvoditi Ilija Nikolić, te iz pravca Požege, Nove Gradiške i Slavonskog Broda koju će predvoditi Josip Radočaj.
Hodočasnici će se susresti kod križa na Trgu Gospe Voćinske i zaputiti prema Prebendi.

U 11 sati krenuti će pokorničko-molitvena procesija od Prebende do crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije gdje će u 12 sati biti služena sv. misa.

U 13:15 sati kod spomen obilježja u voćinskom „Malom parku“ održat će se komemorativni skup, a od 14 sati susret s rodbinom poginulih u Domovinskom ratu i uzvanicima u Hrvatskom domu na zajedničkom ručku.

Za sve koji su zainteresirani sudjelovati u hodnji sa slatinskog područja organiziran je besplatan prijevoz. Polazak autobusom bit će u petak 13. prosinca u 8:45 sati ispred zgrade Gradske uprave u Slatini.

Dođite i Vi i sudjelujete u hodnji hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije 13. prosinca s početkom u 9:45 sati. (mf)

Kontakt osobe:

Organizator: Mato Bubaš – 098/315-229, predsjednik ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ,

Voditelj hodnje: Ilija Nikolić – 099/510-5662, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine

Protokol komemoracije: Simodejan Perić – 099/531-8385, pročelnik u Općini Voćin.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button