DOGAĐANJANASLOVNICA

OŠ E. Kumičića Slatina bila domaćin Međuškolskog natjecanja mladeži HCK

OŠ Eugena Kumičića Slatina bila je 10. ožujka domaćin Međuškolskog natjecanja mladeži Hrvatskog crvenog križa u školskoj godini 2017/2018.
U kategoriji podmlatka natjecalo se šest ekipa osnovnih škola: Mikleuš, Eugena Kumičića Slatina, Josipa Kozarca Slatina, Vladimira Nazora Nova Bukovica, Davorin Trstenjak Čađavica i Voćin, te u kategoriji mladeži 2 ekipe slatinske srednje škole Marka Marulića.

Na početku su okupljene natjecatelje i goste pozdravile predsjednica Gradskog društva CK Slatina prof. Ljiljana Peretin i ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen.
Član Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa dr. Miroslav Venus uputio je učenicima pozdrave iz središnjice, odnosno izvršnog predsjednika Roberta Markta i predsjednika, prim. Josipa Jelića. “Vjerujem da ste svjesni da ovo natjecanje ima dugu tradiciju i da se održava u isto vrijeme u cijeloj Hrvatskoj. Vi ste sada dio jedne velike obitelji crvenokrižaša koji promiču lijepe, dobre, plemenite vrijednosti i svakako nastavite tim putem i u drugim aktivnostima kojima se bavite. Nemojte se bojati, shvatite ovo kao igru ili sport, bez obzira na ostvareni rezultat, koji vas oplemenjuje ne samo kao osobe već vas uči bitnim životnim vještinama, mislim da vrijedi znati kako nekome spasiti život.”- rekao je dr. Venus.

Riječi ohrabrenja natjecateljima uputio je i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, te zahvalio ravnatelju Crvenog križa Slatina Vladimiru Jelenčiću koji ga je prije 15-tak godina kroz jednu radionicu uveo u svijet moderatora, budući je uz Helenu Ambruš na ovom natjecanju bio zadužen i za stvaranje realističnog prikaza ozljeda kako bi se pomoglo natjecateljima u praktičnom dijelu natjecanja. Zahvalu je uputio uz doktore i sve one koji su sudjelovali u pripremi i organizaciji ovog natjecanja, i voditeljima ekipa u školama koji predano rade da svake godine još više učenika na kvalitetan način upozna sve ono što ovaj program sadržava. “Riječ je o pripremanju za život, to je vrlo bitno i možemo na ovaj način spasiti mnoge živote. Drago mi je da imamo jedno jako Društvo u Slatini, ali općenito u Županiji i možemo se dostojno suprotstaviti ekipama na Međužupanijskom, a nadam se i Državnom natjecanju i da pokažete koliko znate i koliko ste se potrudili ove godine.”-istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

Koordinatori Međuškolskog natjecanja bili su Vladimir Jelenčić i Kristina Premec.
Povjerenstvo za natjecanje MLADEŽI bilo je u sastavu: Božica Majhen, Ljiljana Peretin i Zrinka Bilandžija, a Povjerenstvu za natjecanje PODMLATKA Mirjana Drenski, Ljubica Medved i Ljubica Pofuk.

Suci na radilištu Prve pomoći bili su licencirani liječnici: dr. Ivica Fotez ( nazočan i dr. Danijel Rešetar), te dr. Miroslav Venus.

Prvoplasirane ekipe mladeži i podmlatka sudjelovat će na Međužupanijskom  natjecanju HCK koje će se održati 14. travnja, a isto tako samo prvoplasirane ekipe mladeži i podmlatka sa Međužupanijskog natjecanja sudjelovat će na Državnom natjecanju HCK koje će se održati od 11. do 13. svibnja 2018. godine.

Evo i rezultata:

KATEGORIJA NATJECANJA
PODMLADAK

  1. mjesto ekipa Noina arka OŠ Josipa Kozarca Slatina – mentorica Ljiljana Peretin sa 97,4 bodova
  2. mjesto ekipa Đorin Ponos OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica – mentor Đora Đorđević sa 88,3 boda
  3. mjesto ekipa Kebab OŠ Mikleuš – mentorica Milkica Sarajlić Kolundžija sa 85,7 bodova
  4. mjesto ekipa Štrumfete OŠ Voćin – mentorice Martina Vukičevič i Ivana Baltić sa 85,1 bod
  5. mjesto ekipa 12345 Silaa OŠ Eugena Kumičića Slatina – mentorice Kristina Premec i Renata Grahovac sa 78,6 bodova
  6. mjesto 33520 Leptirići OŠ „Davorin Trstenjak“ Čađavica – mentorica Marija Majer sa 75,7 bodova

KATEGORIJA NATJECANJA
MLADEŽ

  1. mjesto ekipa 54321 Pletenice SŠ Marka Marulića Slatina – mentorica Mirjana Drenski sa 88,83 boda
  2. mjesto ekipa 12345 Jabuka SŠ Marka Marulića Slatina – mentorica Mirjana Drenski sa 80,9 bodova
    (mf/Foto:Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button