Home / NASLOVNICA / Vrhunski rezultat Ivana Gerenčira na riječkom maratonu

Vrhunski rezultat Ivana Gerenčira na riječkom maratonu

Vrhunski sportski rezultat na razini države ostvario je prošle nedjelje (22.travnja) slatinski atletičar Ivan Gerenčir. Ovaj dugogodišnji, ne samo zaljubljenik u trčanje, već i rezultatima priznati maratonac plasirao se na 4.mjesto maratona što se trčao u Rijeci u sklopu međunarodne utrke Rijeka Run – Homo si teć 2018.  S obzirom da se radi o jednoj od najtežih sportskih disciplina uopće, trčanju na 42 kilometra, četvrto mjesto Gerenčira u konkurenciji 89 maratonaca koji su došli do cilja, daje još više na težini ovog fantastičnog rezultata.

Prvi je maraton istrčao Mađar Tamas Nagy u vremenu 2 sata, 49 minuta i 37 sekundi. Iza Mađara na pobjedničkom postolju našla su se dva hrvatska predstavnika Krešimir Balaško (2:53:51) i Goran Pongračić (2:58:40). Desetak minuta (3:09:39) iza trećeplasiranog Pongračića stigao je slatinski maratonac u dresu Atletskog kluba Maksimir plasiravši se tako i na 3.mjesto što se tiče nastupa hrvatskih predstavnika, ali na prvo mjesto kategorije M40.

U konkurenciji žena pobijedila je Ivanova klupska kolegica Marija Vrajić (3:15:16) inače najpoznatija hrvatska dugoprugašica, a ujedno i olimpijka koja je trčala maraton na posljednjim igrama u Riju. U Rijeci je inače u više različitih dionica odnosno kategorija trčalo više od 5 000 rekreativaca, profesionalnih atletičara, ali i osoba s invaliditetom.  U finalnim rezultatima polumaratona (21km) pronašli smo ime još jednog nam sugrađana, Gorana Drakslera, koji je tu utrku u konkurenciji 300 trkača finiširao na 73.mjestu u vremenu 1:42:12. Poznati ”Glasnik istine” Draksler je i na ovoj utrci nastupao za svoj kutinski klub Moslavina u pokretu. (dj / Foto: Marijo Kokorić)

x

Check Also

PREMINUO NA DANAŠNJI DAN: NENAD MIRKO NOVAKOVIĆ

Njegov su svećenički život i pjesnički rad trideset godina bili nepravedno zanemarivani Samozatajno je pisao ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org