Home / DOGAĐANJA / Više od 800 natjecatelja svih uzrasta i ove godine trčalo ulicama Grada Slatine

Više od 800 natjecatelja svih uzrasta i ove godine trčalo ulicama Grada Slatine

Istaknimo uspjeh Une Maravić na Utrkama ulicama grada Slatine, koja je ove godine 10. put osvojila 1. mjesto, a posebne pohvale idu i Tomislavu Vukoviću, učeniku OŠ Josipa Kozarca i ostvario izvrstan rezultat u kategoriji učenika 8. razreda.

Povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, dana Grada, Europskog tjedna sporta i početka nastavne godine Atletski klub “Slatina” i Zajednica sportskih udruga grada Slatine pod pokroviteljstvom grada Slatine su organizirale tradicionalne Utrke ulicama grada 2017.

I ove godine utrke su okupile djecu predškolske dobi, učenike osnovnih i srednjih škola i građane. Na utrkama su sudjelovali: dječji vrtići Zeko i Suncokret, Osnovna škola Josipa Kozarca, Osnovna škola Eugena Kumičića, Katolička OŠ Virovitica, Srednja škola Marka Marulića Slatina i Industrijsko-obrtnička škola Slatina. Ove godine na Utrkama ulicama grada sudjelovalo je 839 natjecateljki i natjecatelja (371 djevojčica i djevojaka i 468 dječaka i mladića), u svim starosnim kategorijama (ukupno 26 kategorija). Tri prvoplasirana natjecatelja i ove godine osvajaju medalju i majicu, a 4., 5., i 6. mjesto majicu.

Uz organizatore, utrke su koordinirali i pratili učitelji i nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih i srednjih škola. Tijekom utrka natjecateljima je osigurana liječnička pomoć i pomoć djevojaka članica Crvenog križa Slatina, a regulaciju prometa provodili su Policijska postaja Slatina. Majice za najbrže natjecatelje i ove godine je osigurao grad Slatina na čelu s gradonačelnikom gosp. Denisom Ostrošićem, a medalje Zajednica sportskih udruga grada Slatine.

Tehničku pomoć u organizaciji utrka pružili su: Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatina, Javna vatrogasna postrojba Slatina, Slatina Kom i Osnovna škola Eugena Kumičića.

Medalje i majice uručivali su dogradonačelnik Bojan Plantak, dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić, tajnik Zajednice sportskih udruga grada Slatine, ravnateljica DV Suncokret Snježana Dupan Lovrić, ravnateljica DV Zeko Snježana Vereš, ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Božica Majhen i ravnateljica OŠ Josipa Kozarca Ksenija Vujanović Juras.

Zahvaljujemo medijima na objavi poziva za sudjelovanje na Utrkama i praćenju Utrka: Radio Slatina, Slatina.net, Domovina.net, ak-slatina.hr.

Hrvatski olimpijski dan posvećen je datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora,  10.rujna i danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče tjelesnu aktivnost, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije je bijela majica kao „zastava prijateljstva“, fair playa, prijateljstva i mira.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Ove godine održava se po treći put. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta je  potaknuti javnost da bude aktivna, pod motom #BeActive! i to ne samo tijekom toga tjedna nego i tijekom cijele godine.

Utrke ulicama grada Slatine ujedno su i događaj u okviru obilježavanja Europskog dana suradnje, koji se obilježava svake godine 21.rujna i koji se ove godine odvija pod sloganom “To go far, go together”.  OŠ Eugena Kumičića provodi projekt u okviru programa INTERREG V-A  HU/HR  pod akronimom STILL što je skraćenica za naziv projekta: Sportske, ICT, i jezične kompetencije u službi očuvanja tradicije obrtništva i konkurentnosti na tržištu rada učenika Slatine i Sigetvara.

Grad Slatina prijavljen je kao grad u kojem će se obilježiti ECDay 2017( Europski dan suradnje 2017.).

Lijep pozdrav, vidimo se dogodine!

Izvor: Ivan Drokan / Foto: Marijo Kokorić

x

Check Also

Lag Marinianis održao početnu konferenciju projekta “LAGam – Lokalna akcijska grupa – aktivni mladi”

Dana 10. srpnja u Čađavici Lag Marinianis održao je početnu konferenciju za projekt pod nazivom ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org