Home / DOGAĐANJA / Slikarskom kolonijom, sajmom rukotvorina i nogometom započeo Petrovdan

Slikarskom kolonijom, sajmom rukotvorina i nogometom započeo Petrovdan

S jučerašnjim danom započeo je Petrovdanski sabor u Slatini, a kojeg organizira Srpska pravoslavna parohija slatinska na čelu sa slatinskih parohom Draganom Gaćešom. Ova petodnevna manifestacija započela je u jutarnjim satima svetom liturgijom u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla u Slatini. Ovogodišnja proslava Petrovdana obogaćena je likovnom kolonijom i sajmom narodnih rukotvorina. Na likovnoj koloniji aktivno su sudjelovali slatinski slikari članovi SLIK-a, ali i slikari pristigli iz bliže slatinske okolice. Sajam narodnih rukotvorina, koji se također održao u dvorištu crkve, otvorio je dožupan Igor Pavković.

Na sajmu su osim obrtnika, medara, izlagali i članovi Udruge Vretenac. Popodnevni dio proslave bio je rezerviran za sport, točnije za mali nogomet.  Tako je na lijepo uređenom travnatom igralištu već treću godinu za redom održan malonogometni turnir, a na kojem je sudjelovalo 6 ekipa. Nakon zanimljivih susreta prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa iz Pakraca. Inače, početni udarac, kojim je započeo ovaj turnir, izvela je Darija Čolić, koja je ujedno kuma ovogodišnje proslave Petrovdana. (dj / Foto: R. Turkalj)

 

 

 

x

Check Also

Dani tehničke ispravnosti vozila 2018.

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske, Stanica za tehnički pregled ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org