Home / DOGAĐANJA / Slatinski vrtićanci prisustvovali blagoslovu kruha u Crkvi sv. Josipa
sdr

Slatinski vrtićanci prisustvovali blagoslovu kruha u Crkvi sv. Josipa

Dani kruha, dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se u slatinskim dječjim vrtićima svake godine tijekom listopada.
Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simboličko blagovanje zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo kao narod i pojedinci bili podareni.

Tim povodom danas su polaznici dječjih vrtića Zeko i Suncokret sa svojim odgojiteljicama posjetili Crkvu sv. Josipa u Slatini gdje ih je dočekao župnik Župe sv. Josipa, vlč. Dragan Hrgić koji je nakon zajedničke molitve i pjesme blagoslovio kruh i pekarske proizvode koje su djeca donijela u crkvu.
Djeca su izrazila svoju znatiželju kroz brojna pitanja upućena župniku Hrgiću koji ih je na kraju darivao slatkišima.

Djeca i ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan Lovrić darovali su župniku sliku na kojoj su djeca sama naslikala suncokret, svijećnjak koji su sami napravili od prirodnih materijala, zahvalnicu i slikovnicu „Mala djeca, velike mudrosti“ koju je Dječji vrtić Suncokret izdao povodom 10. godišnjice rada vrtića, a dječica i ravnateljica Dječjeg vrtića Zeko Slatina Sanela Valpovac darovali su župniku mirisnu pogaču povodom Dana kruha.

Nakon povratka u svoje vrtiće mališani su objedovali blagoslovljeni kruh i ostale pekarske proizvode.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

Moto mrazevi darivali poklone, a mame i tete lutkarsku predstavu

Prava božićna čarolija začarala je danas prostore Dječjeg vrtića Suncokret. Snijeg je još jučer zabijelio ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org