Home / NASLOVNICA / Slatinski HSP Ante Starčević pristupio HSP-u

Slatinski HSP Ante Starčević pristupio HSP-u

Predsjedništva slatinskih gradskih organizacija pravaških stranaka HSP-a i HSP-a AS na zajedničkom su sastanku obznanili odluku o prelasku stranke HSP AS u HSP, odnosno o ujedinjenju u jednu stranku – Hrvatsku stranku prava.

Predsjednik Gradske organizacije HSP AS Milan Janković pojasnio je jednoglasnu odluku predsjedništva svoje stranke od 14. travnja nezadovoljstvom s radom središnjice i odnosima prema članstvu. Jedan od glavnih razloga za takvu odluku je prijevremeno raskidanje ugovora o najmu prostora za rad gradske organizacije stranke u Slatini, što je središnjica učinila bez ikakve obavijesti ili dogovora. – Svaka ozbiljna stranka treba prostor za rad, osobito uoči lokalnih izbora, ne možemo se okupljati po kafićima i tamo rješavati ozbiljne probleme, rekao je predsjednik sada već nepostojećeg HSP-a AS u Slatini Milan Janković.

Dobrodošlicu novim članovima HSP-a poželio je predsjednik Gradske organizacije stranke Ilija Nikolić.
– Ciljevi i zadaci uvijek su nam bili jednaki i mislim da smo dobar primjer da krenemo dalje pod jednom, izvornom strankom HSP. Nadam se da ćemo se ekipirati i na izborima polučiti dobre rezultate, rekao je Nikolić.

Tajnik dosadašnjeg HSP AS u Slatini Mato Bubaš poručio je članovima stranke neka sami razmisle o svome članstvu, neka vide gdje su i nakon toga neka se jave u stranku radi pristupanja, odnosno povratka u HSP. Tajnik Županijskog vijeća HSP-a Nikica Krpan potvrdio je da između pripadnika dviju pravaških stranaka nije bilo ideoloških podjela, a pristupanje u zajednički HSP smatra okrupnjavanjem stranke pod krilaticom „Svi pravaši u pravaškom domu“.

– Ovo je čin jedinstva pravaških opcija. HSP je dom svih pravaša i zato ovom prigodom pozivam i druge pravaške opcije da se ugledaju na ovaj primjer, da se ponovno skupimo na jednu pravašku hrpu i da postanemo desna snaga koja je neophodna hrvatskom narodu u teškoj situaciji velike ekonomske krize, rekao je predsjednik Županijskog HSP-a Željko Teri.

Čelnici HSP-a Virovitičko-podravske županije i grada Slatine uvjereni su da će slatinsko ujedinjenje ponukati i druge pravaške ogranke i njihove članove da pristupe HSP-u. (Petar Žarković-Glas Slavonije; rt)

x

Check Also

Udruga pčelara „Lipa“ Slatina održala redovnu godišnju Skupštinu

Udruga pčelara „Lipa“ Slatina 17. veljače održala je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je predsjednik ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org