Home / DOGAĐANJA / Sandra Jadek i Dražen Šafar predstavnici VPŽ na Svjetskom kulinarskom prvenstvu
dav

Sandra Jadek i Dražen Šafar predstavnici VPŽ na Svjetskom kulinarskom prvenstvu

Na 5. slatinskom obrtničkom sajmu u Slatini održano je niz prezentacija gdje je ona Udruge kuhara Orahovica privukla popriličnu pažnju posjetitelja.
Tom je prigodom predsjednik udruge Dražen Šafar prezentirao Carving, odnosno izradu dekoracija od voća i povrća, a potom su svoje kulinarsko umijeće pokazali i potpredsjednik Zoran Putniković, predsjednica sekcije slastičara u udruzi Sandra Jadek i članica udruge Danira Vinković.

Dražen Šafar i Sandra Jadek ove će godine na Svjetskom prvenstvu u kulinarstvu prezentirati gastronomiju  Virovitičko-podravske županije u dvije discipline. Sandra će se predstaviti sa slatkim delicijama u slastičarstvu, a Dražen s carvingom.

Inače ovo prvenstvo obuhvaća sve grane kulinarstva od slastičarstva, tople i hladne kuhinje, izvorne, tradicionalne kuhinje…  odnosno discipline koje povezuju kompletnu gastronomiju.

Natjecanje će se održati u studenom ove godine u Luxemburgu gdje će se u suradnji s bjelovarskom Udrugom kuhara, a kao član Hrvatskog kuharskog saveza ispred Virovitičko-podravske županije predstaviti spomenuti dvojac vrhunskih kuhara.  Uz njih će se iz Hrvatske predstaviti još i Hrvatska kulinarska reprezentacija sastavljena od svih kuhara na nivou države i kuhari iz varaždinske regije.

„Ovaj poziv za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u kulinarstvu je za nas vrh karijere, kruna našeg rada koju smo ostvarili kroz odricanja i slobodnog vremena i obitelji, drago mi je da je prepoznat taj naš trud.“- rekao je predsjednik Udruge kuhara Orahovica Dražen Šafar.

U nedjelju 17. lipnja u organizaciji  Hrvatskog kuharskog saveza koji slavi 15. obljetnicu i tvrtke Podravka, na zagrebačkom Bundeku nastupit će kulinarski predstavnici svih hrvatskih županija gdje će članovi Udruge kuhara Orahovica predstavljati Virovitičko-podravsku županiju i njezinu gastronomiju.
Uz još jednu priliku za promociju Slatine, Orahovice i cijele Virovitičko-podravske županije ovaj će nastup biti i svojevrstan trening za Svjetsko prvenstvo u Luxemburgu.(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

PREMINUO NA DANAŠNJI DAN: NENAD MIRKO NOVAKOVIĆ

Njegov su svećenički život i pjesnički rad trideset godina bili nepravedno zanemarivani Samozatajno je pisao ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org