Home / DOGAĐANJA / Poduzetnici se upoznali s natječajima za financiranje projekata, mjerama poticaja, pogodnostima…

Poduzetnici se upoznali s natječajima za financiranje projekata, mjerama poticaja, pogodnostima…

Povodom europskog tjedna malih i srednjih poduzeća, Gradska razvojna agencija Slatine – GRAS,  organizirala je  predavanje na temu „EU potencijali za poduzetnike“ i panel raspravu „Kreativnost kao pokretač ženskog poduzetništva“ koje su se održale danas  u Hrvatskom domu u Slatini.

Poduzetnike, obrtnike, OPG-ovce i ostale prisutne pozdravili su  Danijela Maravić, ravnateljica GRAS-a, i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je  predstavio  i gospodarsku situaciju  u kojoj se Slatina trenutno nalazi.

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine, Marin Kokorić upoznao je prisutne s mjerama poticanja poduzetništva koje Grad Slatine ima u planu za 2018. godinu, a među kojima su i sufinanciranje novog zapošljavanja, poticanje poduzetničkih aktivnosti u poduzetničkim zonama… Konkretne mjere s točnim iznosima sufinanciranja i kriterijima će biti poznate do  veljače 2018. godine do kada bi trebale biti usvojene.

Razvojnu agenciju VPŽ VIDRA-u predstavila je zamjenica ravnateljice Neda Martić pojasnivši što je najvažnije kod projekata – ideja. Također je naglasila kako su vrata regionalne razvojne agencije uvijek otvorena te da poduzetnici mogu  doći i nenajavljeni svaki dan od 12-14 sati i raspitati se o mogućim načinima sufinanciranja projekata.

Okupljene je sa  Poduzetničkim inkubatorom  VPŽ upoznao direktor inkubatora Bojan Mijok naglasivši pritom sve pogodnosti koje inkubator pruža novim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije. Predstavljen je  i Panonski drvni centar kompetencija, odnosna predstavila ga je direktorica Ivana Filipović, također istaknuvši uspješne poduzetničke ideje koje su u njemu  počeli realizirati.

Zaposlenice GRAS-a  su potom predstavile aktualne javne pozive  za financiranje poslovanja poduzetništva i poljoprivrede te  ESIF zajmove za poduzetnike.

Voditelj HBOR-ovog  područnog ureda za Slavoniju i Baranju Boris Čagalj upoznao je okupljene s mogućim načinima kreditiranja poduzetnika i poljoprivrednika  kao i žena poduzetnica koje osigurava HBOR.

Na kraju događanja održana je i panel rasprava na temu  „Kreativnost kao pokretač ženskog poduzetništva“  sa panelistima: Elizabetom Falat Ileš – voditeljica ispostave HZZ-a Slatina, Dragica Lovrinović – obrt „Karla“, Sandra Jadek – obrt „Sandrini kolači“, Alenka Butorac – Šapica d.o.o., Maja Lazić – obrt Organica Vita i Senka Kovčić – brand Two Ass.

(mt)

x

Check Also

Skupina mladih Župe sv. Josipa pripremila predstavu “Svećenik krvave haljine”

Skupina mladih Župe sv. Josipa pripremila je još jednu lijepu predstavu pod nazivom „Svećenik krvave ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org