Home / NASLOVNICA / U Novoj Šarovki održan 13. memorijalni turnir Zlatko Karafa – NK Podravac Sopje najbolji

U Novoj Šarovki održan 13. memorijalni turnir Zlatko Karafa – NK Podravac Sopje najbolji

Jučer je u Novoj Šarovki u organizaciji Općine Sopje i Nogometnog kluba Podravac održan 13. memorijalni turnir Zlatko Karafa.

Tradicionalno, prije početka turnira na grob Zlatka Karafe vijenac su položili Berislav Androš, načelnik Općine Sopje i Željko Janečić, predsjednik NK Standard Nova Šarovka sa suradnicima. Izaslanstva Općine i NK Standard zapalili su svijeće i ispred spomenika hrvatskim braniteljima Zdenac života u centru Sopja. U crkvi svete Marije Magdalene misu je služio velečasni Dario Šimić, župnik Župe svete Barbare iz Sladojevaca.

Na turniru su sudjelovale četiri ekipa, gosti iz Republike Mađarske iz Martinaca, veteranska i seniorska ekipa domaćina Standarda Nova Šarovka i ekipa NK Podravca iz Sopja s kojim se izmjenjuje domaćinstvo ovog memorijalnog turnira budući da je Zlatko svojevremeno nastupao za oba kluba.

Turnir je otvorio Ivica Karafa, brat poginulog Zlatka uz načelnika općine Sopje Berislava Androša. Nakon odigranih utakmica, prvo mjesto osvojila je ekipa NK Podravca Sopje, drugi su bili veterani Standardna Nova Šarovka, treće mjesto pripalo je seniorskoj ekipi iz Šarovke dok su četvrti bili gosti iz Martinaca.

Podijeljene su i nagrade za pojedinačne dosege, tako je najbolji strijelac Toni Hrgetić, najbolji golman Alen Granjaš, a najbolji igrač Josip Mareković.

Utrkom od Slatine do Nove Šarovke ovaj događaj uveličali su  te na taj način odali počast poginulom hrvatskom branitelju Zlatku Karafi  i maratonci „Glasnici istine“ koje u nastupu nije spriječio ni nedavno istrčani maraton Čavoglave – Knin.

Zahvalnice sponzorima uručili su Branko Tušek, Željko Janečić i Veljko Makar u ime NK Standard, a Berislav Androš, načelnik Općine i Ivan Karafa u ime rodbine Zlatka Karafe. (mk / Foto: R. Turkalj)

x

Check Also

Slatinčani krenuli u Rusiju

Još je dva dana ostalo do prve utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Na ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org