Home / NASLOVNICA / Med od facelije Pčelarskog obrta Dražena Jakupec iz Virovitice osvajač je “Zlatne žlice Agroexpa 2017”

Med od facelije Pčelarskog obrta Dražena Jakupec iz Virovitice osvajač je “Zlatne žlice Agroexpa 2017”

Osmjeh na licu Dražena Jakupeca zatitrao je na licu kad je voditelji Mijo Pavelko Mikeš prozvao njegovo ime.
– Zlatnu žlicu Agroexpa 2017. osvaja OPG Jakupec iz Virovitice.

Priznanje i Zlatnu žlicu uručili su mu ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.
– Djelujem od 2011. godine, pčelarim oko 700 zajednica. Među tri sam uzgajivača matica na području Virovitičko-podravske županije i to je naša primarna proizvodnja. Zlatnu žlicu je dobio med od facelije, koju sadim zbog ispaše peludi jer radi bolje kvalitete matica, a tu je važna kvalitetna peludna ispaša. Sadim faceliju na oko 12 hektara. S obzirom na to da više nema puno medonosnog bilja, jer se livade kose, sadnja facelije i heljde se nametnula kao medonosno bilje, jer ne može se pčelama samo uzimati, mora im se nešto i davati.

Dražen kazuje kako je 2017. za pčelare bila relativno dobra godina.
– Bagrem je bio dobar, ostale paše su bile relativno dobre – podcrtao je Dražen Jakupec, koji tvrdi kako će mu ova nagrada puno značiti kao poticaj za daljnju proizvodnju kvalitetnog meda.

Ovo je drugo veliko priznanje Dražena Jakupeca u posljednjih 20 dana. Uz “Zlatnu žlicu” Agroexpa, na nedavno održanom 55. međunarodnom poljoprivrednom sajmu Agro koji se održao u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, med od bagrema Dražena Jakupeca je proglašen najkvalitetnijim medom u kategoriji bagrema, odnosno prvakom vrste. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

x

Check Also

Lag Marinianis održao početnu konferenciju projekta “LAGam – Lokalna akcijska grupa – aktivni mladi”

Dana 10. srpnja u Čađavici Lag Marinianis održao je početnu konferenciju za projekt pod nazivom ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org