Home / KULTURA / Komorni ansamb Trio GIG održao koncert u dvorani Osnovne glazbene škole Slatina

Komorni ansamb Trio GIG održao koncert u dvorani Osnovne glazbene škole Slatina

Trio GIG u sastavu Gordan Tudor, sopranski saksofon, Ivan Batoš, klavir i Goran Jurković, tenorski saksofon održali su u četvrtak 6. travnja koncert u Hrvatskom domu u organizaciji Osnovne glazbene škole Slatina.

Trio GIG komorni je ansambl utemeljen 2006. godine uspješnim nastupom na koncertu u sklopu 52. Splitskog ljeta, izvedbom Tria Francisa Poulenca. Za koncert u cjelini Tudor i Batoš su dobili nagradu Judita za najbolji glazbeni program Splitskog ljeta. Osim (pra)izvedbi skladbi domaćih i inozemnih skladatelja, nastalih na poticaj članova ansambla, okosnicu repertoara trija GIG čine transkripcije kapitalnih djela komornog repertoara za klavirski trio i slične sastave.

2016. izdali su svoj prvi nosač zvuka “Unlooped”. Na njemu se nalaze se skladbe legendarnih skladatelja Mihaila Ivanoviča Glinke i Borisa Papandopula, ali i mlađe generacije koju čine Mirela Ivičević, Matthias Kranebitter te Margareta Ferek Petrić. Album je snimljen u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, od 20 – 22. lipnja 2016, a snimanje, editiranje, mastering, glazbenu i izvršnu produkciju potpisuje Krešimir Pustički. Za zanimljiv dizajn pobrinuo se Karlo Kazinoti. (mk /Foto: Marijo Kokorić)

x

Check Also

Udruga pčelara „Lipa“ Slatina održala redovnu godišnju Skupštinu

Udruga pčelara „Lipa“ Slatina 17. veljače održala je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je predsjednik ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org