Home / DOGAĐANJA / Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana neovisnosti

Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana neovisnosti

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

Obilježavajući Dan neovisnosti u Republici Hrvatskoj, prisjećamo se 8. listopada 1991., dana kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.
Nakon dugogodišnje borbe i stradanja hrvatskog naroda ta je povijesna odluka dovela do stvaranja Hrvatske države, njenog međunarodnog priznanja i ulaska u članstvo Europske Unije.

S ponosom se sjećamo svih onih koji su u Domovinskom ratu pridonijeli da danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Domovini, nažalost uz velike žrtve i to nikada ne smijemo zaboraviti.

Sjećanje na Domovinski rat, to najteže razdoblje naše mlade države, obvezuje nas da neovisnu i suverenu državu, u čije su temelje utkane vrijednosti domoljublja, demokracije, vladavine prava, socijalne sigurnosti i međusobnog uvažavanja, nastavimo graditi u tom smjeru kako bi novim naraštajima bilo bolje.
Zajedničkim snagama, svojim radom, trudom i doprinosom općem dobru možemo našoj djeci osigurati perspektivu dobrog obrazovanja i sigurnog zaposlenja, te zasnivanja vlastite obitelji unutar granica Lijepe naše.

Ovom prilikom svim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata te svim građanima u ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

x

Check Also

Moto mrazevi darivali poklone, a mame i tete lutkarsku predstavu

Prava božićna čarolija začarala je danas prostore Dječjeg vrtića Suncokret. Snijeg je još jučer zabijelio ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org