Home / DOGAĐANJA / Budući magistri fizioterapije praksu odrađuju Slatini – uskoro kreće i gradnja bazena za hidroterapiju

Budući magistri fizioterapije praksu odrađuju Slatini – uskoro kreće i gradnja bazena za hidroterapiju

Danas su zgradu Doma zdravlja u Slatini točnije prostore Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju posjetili privremeni dekan Fakulteta za dentalnu medicinu  i zdravstvo Aleksandar Včev, šef općih službi istog Damir Šebo i Bojan Popović šef nabave osječke institucije, gdje su ih pri službenom obilasku ugostili Igor Fazekaš ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije i njegov zamjenik dr. Ivica Fotez.  Plod je to partnerstva odnosno potpisane suradnje Doma zdravlja VPŽ i Medicinskog fakulteta iz Osijeka. Naime već idućeg tjedna u Slatinu na odrađivanje stručne prakse stižu studenti  6. godine navedenog fakulteta, a koji će inače za vrijeme odrađivanja prakse boraviti u odmaralištu Crvenog križa Merkur u Orahovici.

Nastankom novog fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, odnosno preddiplomskim studijom  fizioterapije  koji je lani započeo s radom u Orahovici, prvi studenti  su već praksu odrađivali u Slatini, a kako doznajemo od čelnog čovjeka županijskog Doma zdravlja Igora Fazekaša, zadovoljstvo studenata, uvjetima koje su zatekli u ordinacijama koncesionara u slatinskom Domu zdravlja, bilo je veliko. Zadovoljstvo ostvarenom suradnjom nije krila ni delegacija gostiju s osječkog fakulteta.

Osim navedenog partnerstva u vidu odrađivanja prakse studenata osječkog fakulteta u Slatini, Domu zdravlja županije paralelno su odobrena sredstava iz EU fondova za uređenje 7 ambulanti s područja županije za kupovinu medicinske opreme u vrijednosti  od 6,4 milijuna kuna. Kako navodi ravnatelj Fazekaš dio sredstava biti će namjenjen sanaciji poda u prostorima Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Slatini, ali i kupnji nove medicinske opreme.

Završetak prve faze radova najavljuje do konca ove godine te ističe da će tada navedeni prostori biti jedni od najboljih za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju na geografskom području od Osijeka do Zagreba. U isto vrijeme najavio je i početak izgradnje novog bazena u podrumskim prostorima zgrade kako bi se stekli uvjeti za odrađivanje hidroterapija potrebitih iz razloga što stanovnici Slatine, ali i ostatka  županije,  ne bi više bili primorani ići odrađivati iste u razne toplice, već će im ta usluga biti dostupna u Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Slatini. (dj / Foto: Robert Turkalj)

x

Check Also

Skupina mladih Župe sv. Josipa pripremila predstavu “Svećenik krvave haljine”

Skupina mladih Župe sv. Josipa pripremila je još jednu lijepu predstavu pod nazivom „Svećenik krvave ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org