Home / DOGAĐANJA / Budući magistri fizioterapije praksu odrađuju Slatini – uskoro kreće i gradnja bazena za hidroterapiju

Budući magistri fizioterapije praksu odrađuju Slatini – uskoro kreće i gradnja bazena za hidroterapiju

Danas su zgradu Doma zdravlja u Slatini točnije prostore Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju posjetili privremeni dekan Fakulteta za dentalnu medicinu  i zdravstvo Aleksandar Včev, šef općih službi istog Damir Šebo i Bojan Popović šef nabave osječke institucije, gdje su ih pri službenom obilasku ugostili Igor Fazekaš ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije i njegov zamjenik dr. Ivica Fotez.  Plod je to partnerstva odnosno potpisane suradnje Doma zdravlja VPŽ i Medicinskog fakulteta iz Osijeka. Naime već idućeg tjedna u Slatinu na odrađivanje stručne prakse stižu studenti  6. godine navedenog fakulteta, a koji će inače za vrijeme odrađivanja prakse boraviti u odmaralištu Crvenog križa Merkur u Orahovici.

Nastankom novog fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, odnosno preddiplomskim studijom  fizioterapije  koji je lani započeo s radom u Orahovici, prvi studenti  su već praksu odrađivali u Slatini, a kako doznajemo od čelnog čovjeka županijskog Doma zdravlja Igora Fazekaša, zadovoljstvo studenata, uvjetima koje su zatekli u ordinacijama koncesionara u slatinskom Domu zdravlja, bilo je veliko. Zadovoljstvo ostvarenom suradnjom nije krila ni delegacija gostiju s osječkog fakulteta.

Osim navedenog partnerstva u vidu odrađivanja prakse studenata osječkog fakulteta u Slatini, Domu zdravlja županije paralelno su odobrena sredstava iz EU fondova za uređenje 7 ambulanti s područja županije za kupovinu medicinske opreme u vrijednosti  od 6,4 milijuna kuna. Kako navodi ravnatelj Fazekaš dio sredstava biti će namjenjen sanaciji poda u prostorima Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Slatini, ali i kupnji nove medicinske opreme.

Završetak prve faze radova najavljuje do konca ove godine te ističe da će tada navedeni prostori biti jedni od najboljih za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju na geografskom području od Osijeka do Zagreba. U isto vrijeme najavio je i početak izgradnje novog bazena u podrumskim prostorima zgrade kako bi se stekli uvjeti za odrađivanje hidroterapija potrebitih iz razloga što stanovnici Slatine, ali i ostatka  županije,  ne bi više bili primorani ići odrađivati iste u razne toplice, već će im ta usluga biti dostupna u Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Slatini. (dj / Foto: Robert Turkalj)

x

Check Also

Lag Marinianis održao početnu konferenciju projekta “LAGam – Lokalna akcijska grupa – aktivni mladi”

Dana 10. srpnja u Čađavici Lag Marinianis održao je početnu konferenciju za projekt pod nazivom ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org