Home / DOGAĐANJA / Apel vlasnicima pasa kućnih ljubimaca

Apel vlasnicima pasa kućnih ljubimaca

U posljednje vrijeme na području Grada Slatine učestalo se na javnim površinama – tj. na ulicama i trgovima te po parkovima – ali i po privatnim parcelama kao što su neograđena dvorišta, oranice i druga zemljišta, uočava znatno i značajno povećano kretanje pasa lutalica bilo pojedinačno bilo u skupinama/čoporima (dva i više pasa zajedno).
Ti se psi lutalice posvuda i u svako doba dana i/ili noći kreću posvuda po Slatini i slatinskim prigradskim naseljima i to bez nadzora njihovih vlasnika. Te su pojave počesto popraćene gromoglasnim psećim lavežom te prijetećim a ponekad i vrlo agresivnim ponašanjem tih pasa i psećih čopora prema građanima – odraslima, djeci i starijim i teže pokretnim osobama.
Stoga apeliramo i pozivamo vlasnike pasa kućnih ljubimaca na to da odmah i bez odgode povedu svu propisanu i nužnu brigu o svojim psima – da ih drže u ograđenom prostoru kao što su dvorišta, stanovi ili za tu svrhu opremljeni boksovi, a ako ih izvode u šetnju, a da se radi o potencijalno opasnim i agresivnim psima, da to svakako i uvijek čine na povodcu i s navučenom sigurnosnom košarom (brnjicom) na psećoj njuški.
Vlasnici pasa u šetnji sa psima sobom moraju nositi i odgovarajući pribor za prikupljanje i zbrinjavanje psećega izmeta i po potrebi ga i upotrijebiti.
Zabranjeno je puštanje s povodca pasa kućnih ljubimaca na bilo kojoj javnoj površini i u bilo koje doba dana, večeri ili noći.
Za pojačanog nadzora koji se od strane komunalnog redara, veterinarskog tehničara i policije povremeno i bez najave provodi u javnom prostoru psi koji budu uhvaćeni bez nadzora vlasnika imaju status pasa lutalica odmah će biti podvrgnuti provjeri o tome jesu li čipirani i tko im je vlasnik.
Ako su pohvatani psi čipirani, vlasniku će biti određena odgovarajuća novčana kazna zbog zanemarivanja životinje i vlasnik će biti pozvan na preuzimanje svoga psa, a psi koji nisu čipirani bit će na zakonit način zbrinuti u odgovarajuće sklonište za pse u Veterinarskoj stanici u Belom Manastiru s kojom Grad Slatina od prošle godine ima zaključen četverogodišnji ugovor za te poslove.

Grad Slatina

x

Check Also

Med od facelije Pčelarskog obrta Dražena Jakupec iz Virovitice osvajač je “Zlatne žlice Agroexpa 2017”

Osmjeh na licu Dražena Jakupeca zatitrao je na licu kad je voditelji Mijo Pavelko Mikeš ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org