Home / CRNA KRONIKA / Sa 2.73 promila na bicikl! Utvrđeno 505 prekršaja, 55 vozača vozilo pod utjecajem alkohola
Foto: ilustracija

Sa 2.73 promila na bicikl! Utvrđeno 505 prekršaja, 55 vozača vozilo pod utjecajem alkohola

SAŽATAK AKTIVNOSTI  U PROMETU OD  PROTEKLOG TJEDNA

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 7 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 5 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe lako ozlijeđene; pješak i putnik u osobnom automobilu.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 505 prekršaja, od kojih 55 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 147 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 68 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,73 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 46 godina koji je upravljao vozilom u Pitomači u ponedjeljak oko 16,30 sati.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićeno 7 osoba, od kojih 6 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i pod utjecajem alkohola.

Akcije

U petak, 24. ožujka 2017. godine u poslijepodnevnim i večernjim satima su na području Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Slatina provedene akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i brzine kretanja vozila. U provedbi akcija je ukupno izvršen nadzor 71 sudionika u prometu i kod njih je utvrđeno i sankcionirano 55 prekršaja, od kojih 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 33 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Policijska uprava virovitičko-podravska

x

Check Also

Udruga pčelara „Lipa“ Slatina održala redovnu godišnju Skupštinu

Udruga pčelara „Lipa“ Slatina 17. veljače održala je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je predsjednik ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org