NASLOVNICASPORT

˝Glasnici istine˝ organizirali memorijal ˝Da se ne zaboravi Baranja ´91˝

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ organizirala je u subotu 25. kolovoza 8. memorijalni maraton koji se trčao od Osijeka do Batine u dužini od 40 km.

Memorijalni maraton pod nazivom ˝Da se ne zaboravi Baranja ´91˝posvećen je sjećanju na 1991. godinu i progonstvo preko 22 tisuće baranjaca većinskog hrvatskog stanovništva kao i mađarske nacionalne manjine među kojima je bio i predsjednik udruge maratonaca VPŽ ˝Glasnici istine˝Pavo Tutenov koji je i inicirao ovaj Memorijalni maraton 2011. godine.

Na samom startu u Osijeku okupilo se preko dvadesetak maratonaca iz Zagreba, Našica, Osijeka, Virovitice, Koritne, Antunovca, Josipovca i Slatine koje je pozdravnim riječima ispratio Darko Nađ predsjednik odbora za branitelje grada Osijeka i izaslanik gradonačelnika Osijeka Ivice Vrkića.

Na svome putu do ciljnog odredišta u Batini sudionici ovog maratona zastali su u Bilju, Čemincu i Kneževim Vinogradima gdje su u zajedništvu s predstavnicima općinskih vlasti i udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Ovaj 8. memorijalni maraton održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva Hrvatskih branitelja čiji je izaslanik bio umirovljeni brigadir Filip Aračić koji je skupa s predsjednicom općinskog Vijeća općine Draž Evom Balatinac i načelnikom općine Draž i ratnim zapovjednikom 135. baranjske brigade umirovljenim brigadirom Stipanom Šašlinom dočekao sudionike nakon čijih je pozdravnih riječi simboličnim bacanjem vijenca u Dunav odana počast svim poginulim Baranjcima u Domovinskom ratu.

Od strane organizatora udruge ˝Glasnici istine ˝ na memorijalnom maratonu sudjelovali su Pavo Tutenov, Mario Kovač, Duško Štrbac , Siniša Kanis, Robert Poljanac, Željko Nikolić te Miroslav Milovuković predsjednik Udruge HBL PTSP Virovitičko-podravske županije koja već godinama pruža logističku podršku i pomoć u organizaciji.
˝Glasnici istine˝ veliku zahvalnost na potpori upućuju i Vatrogasnoj zajednici općine Sopje.
(mf/Izvor: Glasnici istine(p.t)/Foto: Minkila)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button